Kapılardaki Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Kapılardaki Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Zaman zaman evlere boya badana yaptırmak gerekiyor. Renk seçerken özellikle eğlenceli ve keyifli bir iş olsa da boya badana işi bittikten sonra karşılaşılan manzara genelde pek iç açıcı olmuyor. Çünkü iyi korunmaya alınmamış her yere mutlaka boya sıçrar. Bu lekeleri çıkarmanın belli yöntemleri olsa da en iyi çözüm her yeri korumaya almaktır. Buna rağmen sıçramalar dökülmeler yine meydana gelebilir. Özellikle bu anlamda kapıları korumak daha zor bir iştir. Bu gibi durumlardan kurtulmak için ise bir miktar ağartıcı içeren deterjan, pamuklu bir bez ve tiner gerekli.

1-)Su ile Temizlik

Öncelikle hangi yöntemle temizlik yapılacak olursa olunsun en önemli nokta müdahale süresi. Maalesef boya kurudukça temizlemesi zorlaşan bir kimyasal. Özellikle de yağlı boyalar. Bu nedenle ilk olarak yapılabilecek en kısa ve kolay yöntem bu. Boya oluştuğu anda ıslak ya da nemli bir bez yardımı ile bu lekeyi silin.

2-)Ağartıcı İçeren Deterjan ile Temizlik

Islak bez ile temizlemekte zorlandığınız lekeler için bu yöntemi kullanın. Yine nemli bir bezin üzerine ağartıcı içeren deterjan koyup biraz ovalayın. Beyaz renkli çamaşırlar için kullandığınız çamaşır deterjanı iyi bir çözümdür. Hazırladığınız bu deterjanlı pamuk bez ile leke olan yerleri silin. Tam olarak geçmezse lekeleri çıkarana kadar ovalayın. Bu işlem bittikten sonra temiz ve ıslak bir bez yardımıyla tekrar silin.

3-)Tiner ile Temizlik

Tiner, boya inceltmek için kullanılan bir madde olduğu için temizliğinde de kullanılabilecek en etkili maddelerden biridir. Özellikle yağlı boya lekeleri için biçilmiş kaftandır. Ancak yanıcı bir madde olduğunu unutmayın. Bu nedenle çok dikkatli kullanılması gerekiyor. Lekenin olduğu yere doğrudan tiner dökün. Lekenin oluşma süresine göre bir süre bekleyin. Yeterince bekledikten sonra bu bölgeyi pamuklu bir bez yardımı ile silin. Tam anlamı ile kurumuş lekeleri çıkarmak için bu işlemi birkaç kez tekrarlamanız gerekir.

Bu yüzden ne kadar erken müdahale ederseniz o kadar kolay ve kısa sürede temizlemiş olursunuz. Kapılara doğrudan tiner dökmek zaman zaman zor olabilir. Bunun için pamuklu bir beze tiner dökün. Bu bez ile tiner dökmekte zorlandığınız bölgeyi silin. Doğrudan tiner dökerek uyguladığınız sonuçlar ile aynı sonucu elde edersiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ