Eldeki Zeytin Lekesi Nasıl Çıkar?

Eldeki Zeytin Lekesi Nasıl Çıkar?

Zeytin toplanması, kurulması gibi aşamalarında içinde bulunan yağlar yüzünden elde istenmeyen lekeler bırakır. Özellikle kahvaltı sofralarında birçok kişinin vazgeçilmezi olan zeytinin herhangi bir sebepten dolayı elde bıraktığı lekeleri temizlemenin kolay ve basit bir kaç yolu bulunmaktadır.

1-)Çamaşır suyu ile Temizleme

Eldeki zeytin lekesini çıkarmak için ilk yöntem çamaşır suyu ile temizleme yöntemidir. Bu yöntemi uygularken çamaşır suyunu fazla miktarda kullanmamaya özen gösterin çünkü çamaşır suyu cilde zarar verebilir. Çamaşır suyunu bir kaba dökün. Bu kabın içine bir havlu batırın ve ellerinizi bu havlu ile ovalayın. Aynı şekilde çamaşır suyunu bir kap yerine bir miktar pamuğa da dökebilirsiniz. Bu durumda da pamuk ile ellerinizi ovalayın. Her iki şekilde de işlemi yaptıktan sonra ellerinizi ılık su ile yıkayın.

2-)Limon ile Temizleme

Eldeki zeytin lekesini çıkarmak için kullanılabilecek bir başka yöntem ise limon ile temizlemektir. Bu yöntemi uygularken pamuğu limon suyuna batırın. Limonlu pamuk ile ellerinizi silin. Daha sonra elinizi su ile güzelce durulayın. Zeytin lekelerini geçirmek için limon ile uygulayabileceğiniz bir başka uygulamada ise limonu doğrudan elinize sıkın. Ardından ellerinizi yıkar gibi ovalayın.

3-)Sirke ile Temizleme

Eldeki zeytin lekesini çıkarmak için sirke yöntemi de fazlasıyla etkili ve kolay bir yöntemdir. Biraz sirke ve bir bardak suyu karıştırın sonrasında bez veya pamuk ile ellerinizi ovalayın. Lekeler iyice çıkana kadar bu işleme devam edin. Bu yöntem için bir başka alternatif olarak, öncelikle biraz sirke ve çoğunlukla su içeren bir karışım hazırlayın ve kaba koyun. Daha sonra ellerinizi sirke ve su karışımı dolu olan kapta 5 dakika bekletin. Her iki işlem içinde, işlem tamamlandıktan sonra ellerinizi soğuk su ile yıkayın.

4-)Kil veya Çamur Uygulaması

Eldeki zeytin lekesini çıkarmak için kil ve çamur oldukça etkilidir. Temiz olmalarına dikkat ederek, biraz kil veya çamur bulun. Daha sonra bulduğunuz bu kil veya çamurla ellerinizi ovuşturun. Akabinde de ellerinizi ılık suyla yıkayarak temizleyin.

5-Diş Macunu ile Temizleme

Eldeki zeytin lekesini çıkarmak için bir diğer yöntem de diş macunu ile temizleme yöntemidir. Öncelikle bir miktar diş macununu bir parça pamuğun üzerine sıkın. Daha sonra üzerinde diş macunu olan pamukla birlikte elinizdeki lekeleri iyice ovun. Daha sonra ellerinizi durulayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ