Karaciğer Sağ Lob Uzunluğu 175 Mm

Karaciğer Sağ Lob Uzunluğu 175 Mm

Karaciğer karın bölgesinde sağ üst kısımda bulunur. Genellikle ağırlığı 1300-1600 gramdır. Kadın ve erkeklerde ağırlık olarak değişiklik göstermektedir. Genellikle piramite benzeyen üç boyutlu yapıdadır.

Karaciğer Vücudumuzun en önemli organlarından bir tanesidir. Diğer organlardan karaciğeri ayıran en önemli özellik karaciğer kendi kendini yenileyebilen bir yapıya sahiptir. Karaciğer;

  • Vücutta kullanılan birçok enzimin üretildiği yerdir.
  • İnsülin ve glukagon burada üretilir.
  • Karbonhidrat metabolizmasının kontrolünü sağlar
  • İlaçların metabolize edildiği, zehirli ilaçların etkisiz hale getirildiği yerdir
  • Karaciğer birçok hormonun üretildiği yerdir.

Tüm bunların dışında karaciğerin saymakla bitmeyecek kadar yerine getirdiği görevi bulunmaktadır. Peki karaciğer kendi kendini yenileme özelliğine sahip ancak hiç zarar görmüyor mu ?

Karaciğer sağ ve sol lob olarak iki kısma sağ ve sol lobta kendi arasında ikiye ayrılmaktadır. Karaciğer sağ lob uzunluğu 175 Mm olması ciddi bir problemin olduğunun göstergesidir. Karaciğer sağ lob uzunluğu 175 Mm olması;

  • Karaciğer sirozu
  • Karaciğer yağlanması
  • Karaciğer Büyümesi
  • Karaciğerde metabolize olan ilaçların karaciğere verdiği ciddi zararların göstergesidir.

Karaciğer Sağ Lob Büyümesi

Karaciğer sağ lob uzunluğu 175 Mm olması ciddi bir karaciğer büyümesi olduğunun göstergesidir. Karaciğer vücutta hayati birçok fonksiyonu gerçekleştirdiği için karaciğerde meydana gelen büyüme birçok fonksiyonun bozulmasına sebep olmaktadır.

Genellikle karaciğer sağ lob büyümesi kronik alkoliklerde çok sık rastlanılan bir durumdur. Kronik alkoliklerde karaciğerde meydana gelen büyüme ve harabiyet kullanılan ilaçlara dahi aşırı reaksiyon vermesine ve alkolik kişinin hayatını kaybetmesine kadar giden bir durumdur.

Karaciğerde meydana gelen ağrı veya abdominal bölgede meydana gelen büyüme durumunda mutlaka uzman bir doktora başvurunuz. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra genellikle karaciğer hasarı fazla artmış ise kişi cerrahi müdahale ile en az hasarla kurtarılmaya çalışılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ