Kekteki Yumurta Kokusu Nasıl Giderilir?

Kekteki Yumurta Kokusu Nasıl Giderilir?

Ev hanımları arasında en moda olan şeylerden bir tanesi de kendi aralarında toplanarak gün yapmaktır. Her hanımın eşyalarının güzelliğini, evinin temizliğini, elinin maharetini gösterdiği bu günlerin vazgeçilmezi elbette ki renk renk, çeşit çeşit yapılan hamur işleridir. Yeni tatların, yeni şekillerin denenip övgüler alınan hamur işlerinin de en klasik üyesi kektir.

Herkes tarafından tercih edilen kek grubu hamur işlerinin pek çok alternatifi de bulunmaktadır. Kakaolu, meyve aromalı, sade olarak sıklıkla tercih edilen keklerin en büyük gösterişi kekin iyi kabarmasıdır. Temel olarak un, süt, kabartma tozu, çeşitli aromalar ve yumurta ile yapılan kekler her yaş grubunda birey için oldukça tercih edilen bir seçenektir. Ancak fazla tüketimi halinde çok kolay kilo kazanımı yapan kek grubu yiyecekleri porsiyon kontrolü sağlanarak tüketilmesi son derece önemlidir.

Keklerin içeriğinde bulunan yumurta besini bireyler için örnek protein sayılmakta ve bir yumurta 6 gram protein içermektedir. Kolesterol sorunu olmayan bireyler için günlük bir adet haşlanmış yumurta tüketimi önerilmektedir. Çeşitli baharatlar eşliğinde tüketimi kolaylaştırılabilen yumurta gerek kokusundan gerekse haşlanarak piştiğinde dokusundan dolayı çocuklara tüketimi zorlaşsa da kek grubu yiyecekler ile tüketimi sağlanabilmektedir.

Koku hassasiyeti olan bireyler için de tüketimi zor hale gelen ancak besleyiciliği ile tüketilmesi gerekli olan yumurta, bazı kişilere kekler de dahi kokmaktadır.

Kekteki Yumurta Kokusunu Giderme Yöntemleri

  • Oldukça besleyici bir besin olan yumurta keklerde dahi bireylere kokarsa bunu engellemek için;
    Kek yapmak için hazırlanan karışıma yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz.
  • Kek yapmak için hazırlanan karışımdaki yumurta miktarını azaltabilirsiniz. Örneğin 3 yumurta yerine 2 yumurta ekleyebilirsiniz.
  • Aroma eklemek de yumurta kokusunu bastırmada uygulayabileceğiniz bir başka yöntemdir. En pratik aroma ekleme yöntemi ise kek yapmak için hazırlanan kek karışımına vanilya eklemektir. Bir başka seçenek olarak da limon, portakal kabuğunun rendelenmiş halini kek karışımlarınıza ekleyebilirsiniz. Böylelikle hem farklı lezzetle kekler hem de yumurta kokusunu almayacağınız kekler yapabilirsiniz.
  • Kek yapımı sırasında malzemeleri eklerken de kekinizin yumurta kokmaması için yumurtaları önce vanilya ile karıştırdıktan sonra şeker ile çırpmak da kekinizin yumurta kokmasını engelleyecektir.

TAVSİYE: Ev yapımı poğaçalarınızda oluşan yumurta kokusunu engellemek için de poğaçalarınızın üzerine süreceğiniz yumurta karışımını hazırlarken yumurta karışımının içerisine bir miktar limon suyu ilave ediniz. Böylelikle poğaçalarınız piştikten sonra yumurta kokusunu olmadığını fark edeceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ