Köfteye Un Konulur mu?

Köfteye Un Konulur mu?

İzmir köfte, kadınbudu köfte, inegöl köfte, anne köftesi… Çeşit çeşit tarif ile hazırlanabilen köfteler sofraların vazgeçilmezidir.

Herkesin beğenerek yediği, çeşit çeşit tarifi bulunan köfteyi güzel yapabilmek için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Hazırlanırken püf noktaları kaçırmamak köftenin lezzeti için önemlidir. Köfte yapmak kolaydır fakat içeriğe dikkat edilmelidir.

Klasik Et Köfte Harcı Tarifi

Bir kabın içinde 350 gram kıymayı, bir adet yumurtayı, rendelediğiniz soğanları, galeta ununu ve baharatları karıştırın. Köfte yaparken malzemelerin hepsini karıştırıp yoğurmalısınız. Köfte harcının üzerine streç film örtüp 2 saat dinlenmeye bırakın. Eğer bir gün dinlenmeye bırakmak istiyorsanız harcın içine yumurta koymayın.

Tarife bakıldığı üzere köfte harcının içinde galeta unu vardır. Fakat anne köftesi diye adlandırılan ev köftesi yapmak istiyorsanız, ekmek içi koymalısınız. Köfte yaparken un veya ekmek içi gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Köfte Yaparken Un Koyulur mu?

Cevabı: Evet. Köfte yaparken un ve ekmek içi kullanabiliriz.

Un köfte harcında ana malzemelerden biridir. Köfte yapmak içi birçok tarif vardır. Bunlardan en yaygın ve kolay olanı galeta unu ile yapılır. Mutfaktaki farklı malzemelerle farklı tarifler de ortaya çıkabilir. Mesela ekmek içinin kullanıldığı köfte iyi bir geri dönüşümdür, bayat ekmekleri ziyan olmaktan kurtarır.

Köftede Un Yerine Ne Eklenebilir?

  • Ekmek içi,
  • Galeta un,
  • İnce bulgur,
  • Patates Rendesi.

Bazı tariflerde köfte harcına un eklenmemektedir. Bunlardan biri de kadınbudu köftedir. Kadınbudu köfte harcının malzemeleri:

  • 1 kg kıyma,
  • 2 büyük soğan rendesi,
  • 2 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 200 gr pirinç,
  • 1 yumurta akı.

Tariflerde dikkat edilecek bazı noktalara özen göstererek restoranlardaki kadar lezzetli köfteler yapmak mümkün.

Köfte Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Köfte yapılırken harca katılan bayat ekmekleri kabuğu ile beraber atmaktan kaçınılmalıdır. Köfte derin bir kapta el ile yoğurulmalıdır. Soğan, tuz ve karabiber haricindeki tatlandırıcı ve baharatlar isteğe göre katılmalıdır. Köfteyi buzdolabında bir gün gibi bir süre bekletecekseniz yumurta kullanmayın. Harca soğanı eklerken suyunu sıkıp ekleyin. Köfte biraz sert olsun istiyorsanız kabartma tozu ekleyin. Kıymayı döş eti ve etin %10 veya %20’si kadar kavram yağı ile beraber iki kez çektirin.

Köfte yapılması kolay ama püf noktalar barındıran bir tariftir. Tarif içinde un veya ekmek kullanılabilir. Çeşit çeşit yemeğin yanına yakışır ve baharatlarla süslenerek tatlandırılır. Farklı malzemelerin denendiği birçok çeşit de yapılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ