Kuru İncirin Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Kuru İncirin Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Kökeni güneybatı Asya’ya ve Doğu Akdeniz’e dayanan incir hem bir ağaç türüne verilen bir isimdir hem de bu ağacın vermiş olduğu meyveye verilen bir isimdir. İncir ağacının meyvesi olan incir, yaz aylarında olgunlaşma sürecini tamamlayarak tüketime hazır hale gelmektedir. Özellikle yaz mevsiminin sonlarında gelişim süreci tamamlandığı için sıklıkla tüketilmektedir.

İncir oldukça lezzetli bir meyve olmasının yanı sıra besin değerleri açısından da oldukça zengin bir meyvedir. Ancak incir hassas bir meyve olduğu için dalımdan koparıldıktan sonra kısa süre içinde tüketilmesi gerekir. Aksi takdirde bozulur ve tüketilemez. Kısa ömürlü bir meyve olmasından dolayı da inciri yıl boyu tüketebilmek için bazı alternatif yollar türetilmiştir.

Bu yollardan en çok tercih edileni ise inciri kurutma yöntemidir. İncir meyvesi kurutularak yıl boyu tüketilebilir bir meyve olmaktadır. Ancak kuru incir de zamanında tüketilmemesi durumunda bozulur ve bozulduğunu bazı yollardan belli eder. Kuru incirin bozulduğunu anlamak sağlık açısından oldukça önemlidir. Bozuk incir tüketimi çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Bu yüzden kuru inciri tüketmeden önce mutlaka bozuk olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Kuru incirin bozulduğunu anlamak için ise bazı yöntemler bulunmaktadır.

Kuru İncirin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

1-)Renk Değişimi

Renk değişimi kuru incirin bozulduğunu anlamak için uygulanabilecek en kolay yöntemdir. Herhangi bir işlem uygulamadan kuru inciri inceleyerek sonuçlandırılır. Kuru incir sağlam olduğunda her ne kadar unlu olsa da canlı bir görünüme sahip olur. Ancak kuru incir bu canlılığını kaybederek solgunlaşmaya başlamış ise bozulmaya başlamış demektir ve bu incirlerin tüketilmemesi gerekir.

2-)Kurt Oluşumu

Kurt oluşumu kuru incir için oldukça önemli ve herkes tarafından fark edilebilecek bir oluşumdur. Kuru incirin bozulmuş olmasına dair önemli bir belirti olan kurt oluşumu kuru incirin ortadan ikiye bölünmesi sonucu gözlemlenir.

İnciri iki parçaya ayırdığınızda içerisinde kurt oluşumu görüyorsanız kuru incir bozulmuş demektir ve bu incirlerin kesinlikle tüketilmemesi gerekir. Aksi takdirde sağlık sorunlarının yaşanması söz konusu olur.

3-)Sertleşmenin Meydana Gelmesi

Sertleşmenin meydana gelmesi kuru incirin bozulmuş olduğunu anlamak için oldukça pratik bir yöntemdir. Bunun için kuru incire dokunarak yumuşaklığını test etmek gerekir. Sert bir dokuya sahip olan incirler bozulmuş demektir.

4-)Ağ Oluşumu

Kuru incirlerin bozulduğunu anlamak için kullanılabilecek bir diğer yöntem de ağ oluşumudur. Bozulan kuru incirlerin aralarında örümcek ağını anımsatan ağlar meydana gelmektedir. İplik iplik olmuş olan bu incirler bozulmuş demektir ve tüketilmemelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ