Koltuk Altı ve Boyun Ağrısı

Koltuk Altı ve Boyun Ağrısı

Koltuk ağrısı ve boyun ağrısı insanların sık sık yaşadığı ağrıların başında gelmektedir. Bu kadar sık karşılaşılması çoğu kişi tarafından önemsenmemekte genellikle ağrı kesici kullanarak geçiştirilmeye çalışılmaktadır. Ancak koltuk altı ve boyun ağrısının altında ciddi sebepler bulunabilir.

Özellikle koltuk altı bölgesinde meydana gelen ağrılar kadınları hep telaşlandırmaktadır. Özellikle koltuk altı ağrısına eşlik eden bir şişme ya da ele gelen bir beze oluşu akıllara meme kanserini getirmektedir.
Koltuk altında ağrı oluşumunun en sık nedenlerinden biri de koltuk altındaki ter bezlerinde meydana gelen enfeksiyon durumudur. Bu durum genellikle koltuk altı tüylerin alınması esnasında derinin aşırı tahrip olması, koltuk altının yeterince temizlenememesi ve ter önleyici kullanılan maddelerin kontamine olmasından kaynaklanmaktadır.

Boyun ağrısı genellikle sürekli masa başı iş yapılmasından kaynaklanmaktadır. Sürekli masa başında ve bilgisayar başında iş yapmak, yanlış oturuş pozisyonları sık sık boyun bölgesinde fıtık oluşmasına sebep olmaktadır. Bu tarz boyun bölgesinde fıtık oluşumu hemen hemen her yaş grubundan kişide görülebilmektedir.

Koltuk altı ve boyun ağrısı birlikte meydana gelebilir. Özellikle soğuk altında kalmak ve kasların tutulması sonucunda vücudun birden fazla yeri tutulabilmektedir.

Koltuk Altı ve Boyun Ağrısı Tedavisi

Koltuk altı ve boyun bölgesinde meydana gelen ağrının kaynağının bulunması ve buna göre tedavi yönteminin belirlenmesi gerekmektedir. Koltuk altında enfeksiyon kaynaklı meydana gelen ağrılarda kişinin enfeksiyonun tedavi edilmesi için antibiyotik tedavisi görmesi gerekmektedir.

Koltuk altında meydana gelen ağrılara özellikle şişlik eşlik ediyor ise bu durum lenf bezlerinin büyümesinden dolayı olabilir. Lenf bezleri vücudumuzu dış ortam gelecek yabancı ve zararlı maddelere karşı koruyacak antikorları üretmektedir. Bu sebeple vücudumuzda yabancı madde dediğimiz antijen varlığında lenf bezleri büyür. Bu bezlerin eski haline dönmesi için genellikle antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ