Koltuktan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuktan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Kahve, kimileri için gün içerisinde mutlaka tüketilmesi gereken vazgeçilmez bir içecektir. Sütlü ya da sade filtre kahve veya Türk kahvesi olsun her zaman döküldüğünde halıda, koltuklarda, kıyafetlerde leke bırakır. Özellikle koltuk döşemelerindeki kahve lekelerini çıkarmak, bazen ciddi problem oluşturabilir.

Koltuğunuza dökülen kahvenin bıraktığı lekeler için profesyonel bir yardım alabilirsiniz. Ancak bu çoğu zaman pahalı bir yöntem olduğu için tercih edilmez. Peki evdeki yöntemler ile koltuktan kahve lekesi nasıl çıkar ? İşte adım adım koltuktan kahve lekesini çıkarma yöntemi;

Evde kullanacağınız bu yöntem de genellikle su, sıvı deterjan, leke çıkarıcılar, soda, sirke ve temiz bezler gereklidir.

Öncelikle Kılıfları Çıkartın

Koltuklarınıza kahve döküldükten sonra yapmanız gereken ilk iş kahvenin koltuğun sünger kısmına geçmesini engellemek için kılıfları çıkarmaktır. Aynı zamanda çıkarılan kılıflar kolaylıkla makinede yıkanır, kahve lekesinden kurtulunur.

Kılıfları Çıkmayan Koltuklarda

Kılıfı çıkmayan koltuklar günümüzde çok kullanışlı olmadığı için tercih edilmemektedir. Ancak bu tarz kılıfın çıkarılmadığı durumlarda acilen kahvenin döküldüğü yere temiz bir bez ile bastırılarak kahvenin emilmesi engellenir. Fazla kahve temiz bez ya da havlu tarafından alınır.

Kimyasal Maddeler ile Temizleyin

Kılıfları çıkardıktan sonra koltuğunuzun iç kısmına geçmiş olan kahve lekelerini temizlemek için kimyasal maddelerden yararlanabilirsiniz. Bu konuda başta kahve lekesi olmak üzere birçok lekenin çıkarılmasını sağlayan piyasada yüzlerce ürün bulunmakta bunlardan herhangi birini kullanabilirsiniz.

Evdeki Ürünler ile Temizleyin

Koltuk üzerinden lekeyi çıkaracak kimyasal madde evinizde bulunmuyor ise evde bulunan maddelerden bazıları da iş görebilir. Özellikle kahve lekeli suyu sodalı su ile ya da sirkeli su ile silebilirsiniz.

Temiz Su ile Durulayın

Kimyasal maddeler ile silme ya da evdeki maddeler ile silme sonucunda leke çıkarılır. Tüm bu işlemlerin sonucunda en az bir defa duru su ve temiz bez ile kahve lekesinin olduğu bölgeyi temizleyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ