Bornoz Nasıl Yıkanır?

Bornoz Nasıl Yıkanır?

Su emme özelliğinden dolayı tüm evlerde, ofislerde havlular kullanılır. Havluların türlerine göre kullanım alanları da farklılık gösterir. El-yüz havlusu, ayak havlusu, mutfak havlusu gibi türleri vardır. Evlerde sıklıkla kullanılan havlu türlerinden biri de bornozlardır. Banyo sonrası kurulanmak için kullanılan bornozlar bir tür havlu çeşidi olmasına karşın sadece su emme özelliği için tercih edilmez.

Bornozlar için su emme özelliğinin yanı sıra yumuşak olması da aranan bir özelliktir. Ancak bornozların kalitesine göre yumuşaklıkları da farklılık gösterir. Her ne kadar yumuşak bir bornoza sahip olsanız da bornozun yumuşaklığını korumakta önemli bir noktadır. Bu nedenle bornozun yıkanma şekli oldukça önemlidir. Doğru şekilde yıkanmayan bornozlar zaman içerisinde yumuşaklıklarını kaybeder. Buna ek olarak çabuk yıpranırlar ve eskirler.

1-)Çamaşır Makinesinde Yıkama

 

Bornozlar çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkanabilen eşyalardandır. Ancak yıkamadan önce bakım etiketindeki talimatları okumak gerekir. Bornozlar bir havlu türü olduğu için doğru sıcaklıkta ve doğru miktarda yıkanmadıkları takdirde hem yumuşaklıklarını kaybederler hem de çabuk deforme olurlar.

Bornozunuzu çamaşır makinesinde yıkamak istiyorsanız bornozunuzun rengine yakın renkler ile birlikte yıkayın. Daha farklı renkler ile birlikte yıkamak çamaşırların renklerinin birbirine geçmesine neden olabilir. Bornozlar duş sonrası kullanılan havlular olduğu için çok sık yıkanmalarına gerek yoktur. Ancak yıkanacağı zaman 40 dereceden yüksek sıcaklıklarda yıkanmamalıdır.

Çamaşır makineleri tam dolu olmadığı zaman daha etkili çalıştıkları için benzer renkler olmaması durumunda sadece bornozunuzu makinenin içine yerleştirebilirsiniz. Uygun miktarda deterjan ve yumuşatıcı da doğru gözlere doldurduktan sonra yüksek devirlerde sıktırmadan yıkayın.

2-)Elde Yıkama

Eğer bornozunuzu elde yıkamak istiyorsanız öncelikle bornozun sığabileceği büyüklükte bir kova ya da leğen ayarlayın. Daha sonra 30-40 derece civarında sıcak su ile kovanın ya da leğenin 3’te 2’sini doldurun. Sıcak suyun üzerine bornozunuzu da koyun.

Bornoz renginize göre en uygun çamaşır deterjanını seçerek bir miktar çamaşır deterjanı ilave edin. Ardından da çitileyerek ya da çiğneyerek bornozunuzu yıkamaya başlayın. Bu şekilde iyice yıkandığına emin olduğunuzda tüm suyu boşaltıp aynı sıcaklıkta su ile tekrar doldurun. Temiz su ile kovayı ya da leğeni doldurduktan sonra tekrar çitileyerek ya da çiğneyerek bornozunuzda kalan tüm deterjanı arındırın.

NOT: Bornozunuzun istediğiniz gibi kokması için esanslı doğal yağlar da kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ