Koşu Bandı Nasıl Temizlenir?

Koşu Bandı Nasıl Temizlenir?

Spor yapmak için uzun saatleri olmayan, spor salonlarına gitmeyi sevmeyen ve ne yazık ki açık havada yürümeye vakti olmayan kişiler için koşu bandı kullanımı mükemmel bir alternatiftir. Evde istenilen saatte kullanılarak kolayca spor yapma imkanı sağlayabilirsiniz. Ancak kullanılan koşu bandının uzun ömürlü olması ve yaptığınız sporun doğru ve düzgün olabilmesi için koşu bandının bakımının ve temizliğinin düzenli olarak yapılması gerekmektedir.

Kimi kişilere koşu bandının temizlenmesi ve bakımı zor gelebilir ve gözünüz korkabilir ancak aşağıda anlatılan pratik temizleme yöntemlerini kullanarak kısa süre içerisinde ve pratik bir şekilde koşu bandınızı temizleme imkanı bulabilirsiniz.

Koşu bandı temizliği adım adım anlatılmaktadır. Lütfen verimli ve doğru bir temizlik için adımları takip ediniz.

1-)Fişten Çekiniz

Temizlik işlemlerinin hiçbirini cihaz fişe takılı iken kesinlikle gerçekleştirmeyiniz. Bu işlemin aksinin yapılması sonucu elektrik akımına kapılabilirsiniz ya da koşu bandının kısa devre yaparak bozulmasına sebep olabilirsiniz.

2-)Nemli Bez Kullanın

Koşu bandının her yerini öncelikli olarak hafif nemli bir bez ile siliniz. Bu işlemde ıslak bez kullanmanız kuruma işlemini geciktirir ve alet kurumadan kesinlikle fişe takılmamalıdır. Bu sebeple nemli bez ile silmek en ideal yoldur.

Lekeli bölgelerdeki lekeleri çıkarmak için leke çıkarıcı kimyasallardan yararlanabilirsiniz. Ancak uygulayacak olduğunuz kimyasal maddelerin aşındırıcı özelliğinin olmadığından emin olunuz. Bu işlem için doğal dezenfektan olan maddelerden örneğin sirke gibi maddelerden yararlanabilirsiniz.

3-)Kuru Bez Kullanın

Nemli bez ile silme işleminin ardından fazla zaman geçmeden kuru bir bez yardımı ile koşu bandının her yerini kurulayınız. Bu işlemin ardından muhakkak bir süre iyice kuruması için koşu bandını bekletiniz. Bu esnada koşu bandının bulunduğu ortamın havalandırılması sağlanarak kuruma işlemi hızlandırılabilir.

4-)Cam Bezi Kullanın

Koşu bandının digital kısmının temizlenmesinde cam bezi kullanmak daha fazla fayda sağlamaktadır. Hafif nemli bir cam bezi yardımı ile koşu bandının bu kısmını temizleyebilirsiniz. Bu işlem esnasında gerekli olan kontrollerin yapımına da mutlaka dikkat ediniz.

5-)Yağ Değişimini Yapınız

Yağ değişimi koşu bantlarında dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan bir tanesidir. Bu işlem için uzman bir kişiden yardım alabilirsiniz ya da evde kendinizin değiştirmesini sağlayabilecek kolay kullanımlı sprey şeklinde yağlar bulunmaktadır. Bu işlemi yaptıktan sonra mutlaka gerekli kontrolleri yerine getiriniz.

Yağ değişimi esnasında koşu bandına bulaşan yağları temizlemek için yağ çözücü kimyasallardan yararlanmanız gerekli olabilmektedir. Bu konuda kullandığınız kimyasalın koşu bandına zarar vermediğinden emin olunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ