Koyu Sarı Renk Akıntı

Koyu Sarı Renk Akıntı

Koyu sarı renk akıntı her yaş grubundan kadında görülebilmektedir. Görüldüğü yaş grubuna göre farklı anlamlar ifade edebilmektedir.

Normalde beyaz ve hafif sarımtırak akıntı gelmesi çok normaldir. Ancak bazı kişilerde genetik faktörlerden dolayı bu beyaz akıntı sarı renkte gelebilmektedir. Sürekli sarı renkte akıntı yaşayan ve başka şikayeti olmayan birisi için bu çok normaldir doktora gidilmesine gerek yoktur.

Koyu sarı renk akıntı, regl olmayan küçük çocuklarda genellikle idrar yolu enfeksiyonuna işaret etmektedir. Koyu sarı renk akıntıya çoğu zaman idrarını yaparken acıma hissi de eşlik etmektedir. Bu tarz durumda acilen enfeksiyonun durdurulması için antibiyotik tedavisi uygulanmalıdır.

Koyu sarı renk akıntı regl olan kadınlar için regl olmadan önceki günlerde gelen normal bir olay olabilmektedir. Ancak bu tarz bir akıntıyı yaşamayan son zamanlarda yaşayan kişiler için bir rahatsızlığın belirtisi olabilir kişi mutlaka doktora gitmelidir.

Hamilelikte Koyu Sarı Renkli Akıntı

Hamilelikte akıntı yaşanması çok normaldir. Çeşitli renklerde akıntı yaşanmakta her akıntının anlamı da çok farklı olmaktadır.

Hamileliğin ilk aylarından başlayarak hamileliğin sonuna kadar akıntı görülmesi çok normal bir olaydır. Görülen bu akıntının rengi kişiden kişiye değişebilmekte ancak genelde sarımtırak-beyaz olmaktadır.

Hamilelikte koyu sarı renkli akıntı genellikle normal olarak karşılanmaktadır. Bazı durumlarda bu akıntıya eşlik eden bir ağrı söz konusu ise bakteriyel ya da bir mantar enfeksiyon oluşumu söz konusu olabilir.

Bu tarz bir durumda aynı zamanda vajina bölgesinde kaşıntı oluşumu da bulunmaktadır. Bu tarz belirtilerin bulunduğu hamilelerin doktora giderek gerekli tedaviyi görmesi gerekmektedir. Çoğu zaman topikal antibakteriyel krem ya da antifungal pomat kullanımı bu durumu düzeltmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ