Kurumuş Silikon Camdan Nasıl Çıkar?

Kurumuş Silikon Camdan Nasıl Çıkar?

Silikon ısı yalıtım özelliğinden dolayı sık sık evlerde kullanılan bir maddedir. Özellikle pencere aralarındaki boşlukların kapatılması için silikondan bir nevi koruma bandı pencere çerçevesine çekilebilir. Bu işlemin yapılması esnasında camlara silikon bulaşması sıkça yaşanılan bir durumdur. Adım adım kurumuş silikon temizleme yöntemleri ise şöyle;

1-)Kurumadan Müdahale Edin

Kurumadan silikon lekesinin çıkarılması çok daha kolaydır. Bu sebeple silikonun döküldüğünü gördüğünüz an müdahale etmeniz leke oluşumunun önüne geçecektir. Dökülen silikonu kurumadan önce ıslak bir bez ya da ıslak mendil ile kolayca silebilirsiniz.

2-)Sert Bir Cisimle Kazıyın

Silikon kurudu ise yapılması gereken ilk işlem silikonun fazlasını kazıyarak çıkarmaktır. Bu işlemi yaparken kullanılabilecek en güzel alet bulaşık telidir. Camdan silikonun fazlasını çıkarırken dikkat edilmesi gereken konu camı çizmemektir. Bu işlemi gerçekleştirirken camı çizmeyecek şekilde yaptığınızdan emin olunuz.

Silikonun kazınmasında aynı zamanda jilette kullanabilirsiniz. Jilet camın çizilmesini en aza indirir ancak kullanırken kişinin kendini kesme ihtimali olduğu için pek tavsiye edilmemektedir.

3-)Isı Kullanın

Silikonun fazla kısmı camdan kazındığında geride yüksek ihtimal silikondan kaynaklı bir leke kalır. Bu leke silikonun kazınamayan cama nüfuz etmiş kısmından kaynaklanmaktadır. Bu aşamada yapılacak en güzel örnek silikonun ısıtılması ve bir bez yardımıyla silinmesidir.

Silikonun ısıtılması için evde kullanılabilecek en güzel alet saç kurutma makinesidir. Saç kurutma makinesini lekeli bölgeye tutun ve iyice ısıtın. Silikonun eridiğini gördükten sonra hızlı bir şekilde bir bez yardımıyla sıcak silikonu cam üzerinden temizleyin. Bu işlemi birkaç defa tekrar etmeniz gerekebilir.

4-)Silikon Çözücü Kullanın

Yukarıdaki yöntemleri uygulamanıza rağmen çıkmayan inatçı silikon lekelerinde piyasada satılan silikon çözücülerinden (silikon remover) alıp kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ