Duvar Silmenin Püf Noktaları

Duvar Silmenin Püf Noktaları

Duvarlar, kış aylarında özellikle soba kullanılması durumunda kolaylıkla is oluşabilir ve kirlenebilir. Duvarların silinerek temizlenmesi söz konusudur bu sayede badana yapılmasından kurtulabilir ve bu durum ciddi maddi kazanç demektir.

Duvar silmenin püf noktalarına dikkat ederek duvarda var olan zorlu lekelerden kurtulabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken noktalar aşağıda ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Lütfen dikkatlice okuyunuz ve uygulayınız.

1-)Kuru Bir Bez ile Silin

Temizlemek istediğiniz duvarı öncelikli olarak kuru bir bez ile silin. Buradaki adım çok kısa sürmektedir. Amaç duvar üzerindeki tozu kuru bez ile almak ve duvarı silerken ekstra yükten kurtulmaktır.

2-)Bulaşık Deterjanı Kullanın

Bulaşık deterjanı ile duvarı silmek özellikle duvar kağıdı içeren duvarları silmede kullanılmaktadır. Burada kullandığınız bulaşık deterjanının ağartıcı içermediğinden emin olunuz.

Ilık su içerisine ağartıcı içermeyen bulaşık deterjanı koyun ve yumuşak pamuklu bir bez ile duvar kağıtlarını siliniz. Bu işlemi üç ayda bir yapmanız duvarlarınızın gayet temiz kalmasını sağlamaktadır.

Duvar kağıdı içeren duvarları temizlemek için sık aralıklar ile süpürgenin fırçalı aparatı kullanılmalıdır. Bu sayede duvar üzerinde oluşan tozlardan kurtulabilirsiniz.

3-)Arap Sabunu Kullanın

Arap sabunu, içermiş olduğu kimyasallardan dolayı kolaylıkla yağı ve kiri çözmekte ve kendine has bir parlaklık oluşmasını sağlamaktadır. Saten duvarlar ve yağ bazlı boya içeren duvarlar arap sabunu ile gönül rahatlığı ile temizlenebilir.

Burada yapmanız gereken bir kova içerisine ılık su koyunuz ve bol miktarda arap sabunu ilave edip köpürtün. Bu karışım ile duvarlarınızı birkaç defa silebilirsiniz. Sonucu gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız.

Arap sabunu köpüren bir yapıya sahip olmadığı için duvarları ikinci kez duru su ile silmenize gerek bulunmamaktadır. Sadece bir süre bekledikten sonra kuru bir bez ile duvarları kurulayın ve pencereleri açarak hava sirkülasyonunu sağlayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ