Limon Nasıl Rendelenir?

Limon Nasıl Rendelenir?

Ülkemizde daha çok Akdeniz bölgesinde yetişmekte olan narenciye grubundan limon günümüzde oldukça yüksek fiyatları ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Salatalara, yemeklere, çorbalara eklenerek yemeğin tadına tat katan limon, pek çok hastalığın tedavi sürecinde de faydalı bir besindir. Birçok meyve ve sebzede olduğu gibi limonda da birçok vitamin ve mineral bulunmakla beraber özellikle C vitamini deposudur.

Yaz kış yakalanılabilen bir hastalık olan grip tedavisinde naneye eş olarak kullanılan limonun aynı zamanda kalorisi de oldukça düşüktür. Pek çok yemek tarifesinde yağ, tuz, şeker gibi kalorisi yüksek ve ödem toplayıcı ürün yerine limon eklenerek yemekler kolaylıkla aromalandırılabilmektedir.

İçeriğindeki flavonoid bileşikleri sayesinde vücudun direncini artırarak iltihap oluşumlarını önleme konusunda oldukça etkin rol oynayan limon; kan basıncı, kolesterol ve kan şekerini düzenlemede de vücuda yardımcı bir besindir.

Bu kadar faydasının yanında hem iç kısmından hem de kabuk kısmında faydalanılabilen limon mutfaklarda oldukça sık kullanılmaktadır. Suyunun haricinde limon kabuğu, özellikle rendesi, limonata, kek, pasta yapımlarında, salatalarda ve soslarda kullanılmaktadır. Hoş tadı ile damaklara farklılık sunan bir lezzet olan limon kabuğu aroması oldukça beğenilmektedir.

Limon Nasıl Kolay Rendelenir?

Birinci Adım: Kabuk kısmında çürüme, ezilme ya da yara olmayan dış kabuğu parlak, sağlıklı limonlar seçilmelidir.

İkinci Adım: Sağlıklı kabuklara sahip seçtiğiniz limonları temiz bir mutfak fırçası yardımı ile fırçalayınız. Ardından temiz su ile durulayınız. Böylelikle bahçelerde kullanılan kimyasal ilaç kalıntılarından, havadan gelen kirden kurtulmuş olacaksınız.

Üçüncü Adım: Fırçalayıp yıkamış olduğunuz limonları kurutunuz ve rendenizin özelliğine göre limonunuzu konumlandırınız. Yani rendeniz ayaklı kutu biçimine sahipse limonunuzu kesme tahtası kısmının üzerine yerleştiriniz. Veya rendeniz düz ve ayaksız bir yapıya sahipse paralel konumda eğik olarak tutunuz.

Dördüncü Adım: Rendenizin durumuna göre konumlandırmış olduğunuz limonlarınız için kullanım alanınıza uygun olacak şekilde dilediğiniz büyüklüğe sahip rende yüzeyini seçiniz.

Beşinci Adım: Uygun yüzeyi seçtikten sonra sıkı tutarak limonunuzu aşağı yukarı hareketler ile rendeleyiniz. Rendeleme işlemi esnasında limonunuzun yüzeyini çevirerek uygulama yapınız ve tüm sarı yüzeyleri rendeleyiniz. Rendeleme işlemi esnasında sarı kabukları rendelerken kabuğun beyaz kısmına geçmemeye özen gösteriniz. Aksi takdirde limonun beyaz kısmı acı bir tat oluşumuna sebep olacaktır.

Altıncı Adım: Rendeleme işlemi bittikten sonra limon kabuklarınızı bir kaba alarak dileğiniz tarifte kullanınız. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise rendelenen limon kabuklarını oldukça kısa bir sürede tüketiniz. Aksi takdirde tadında acılaşma ve aromasında bozulma gözlenecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ