Halıdaki Kusmuk Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki Kusmuk Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıda oluşan lekelerden en kötüsü sanırım kusmuk lekesidir. Çıkarılması çok emek ve zaman istemektedir. Peki halıdaki kusmuk lekesi nasıl çıkar?

Halıdaki kusmuk lekesini çıkarmak için yapmanız gereken püf noktalar aşağıda anlatılmaktadır. Halınızda kalıcı bir lekenin oluşmasını istemiyorsanız, aşağıdaki adımları halıdaki leke üzerine uygulayınız.

1-)Kağıt Havlu ve Islak Bez Kullanın

Öncelikli olarak kusmuğun halının iç kısımlarına emilmemesi için hızlı bir şekilde kağıt havlu ile ya da ıslak bir bez ile kusmuğu siliniz. Bu işlemi yaparken oldukça dikkatli olunuz ve halının temiz kısımlarına bulaştırmayın.

2-)Sıcak Su ve Çamaşır Deterjanı Kullanın

Kusmuğun halı üzerinde oluşturduğu lekeyi temizlemek amacı ile sıcak su içerisine bir ölçek çamaşır deterjanı koyarak bu deterjan ile halının kusmuk lekeli kısmını temizleyiniz.

Bu işlemde kullandığınız çamaşır deterjanının ağartıcı özelliği olmadığından emin olunuz. Bu işlem sonrasında koku içeren yumuşatıcı deterjan içeren su ile halının lekeli kısmını silebilirsiniz. Bu sayede lekeden kurtulmanın yanı sıra oluşan kötü kokudan da kurtulmuş olursunuz.

3-)Sirke Kullanın

Sirke antiseptik özelliğinden dolayı halının dezenfekte olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda kendine has olan kokusu ile kusmuktan kaynaklı oluşan kokunun yok olmasını sağlamaktadır.

Bu aşamada beyaz sirke kullanmanızı tavsiye ederiz. Ilık su içerisine bir ölçek sirke koyunuz ve bu su ile kusmuk olan lekeli kısmı siliniz. Bu işlemde kullandığınız sirke miktarını halının lekelenen miktarına göre arttırıp azaltabilirsiniz.

NOT: Kusmuk olan halının kesinlikle kurumasını beklemeyiniz. Aksi halde kuruyan kusmuk lekesini çıkarmak çok daha zor ve zaman alıcı bir hal alabilir. Eğer kusmuk kuruduysa yukarıdaki işlemleri yapmadan önce bir fırça yardımı ile kuruyan parçaları halıdan kazıyın ve bir elektrikli süpürge ile süpürün.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ