Margarinle Patates Kızartması Yapılır mı?

Margarinle Patates Kızartması Yapılır mı?

Margarin kullanarak patates kızartması yapılır ama bu kızartmayı damak tadınız nasıl karşılar bilemiyoruz. Genellikle sıvı yağ kullanılarak yapılan kızartmalar, margarin kullanıldığında tatları oldukça değişiyor. Ve margarin ile yapılan patates kızartması kişileri biraz daha uğraştırabilmektedir.

Margarinle Patates Kızartması Yapılır mı?

Margarin kullanılarak patates kızartması yapılır fakat yukarıda da söylediğimiz gibi sıvı yağ kullanımı ile kıyaslandığında daha uğraştırıcıdır. Bir kere margarin sıvı yağ özelliklerine sahip bir yağ olmadığından kolay bir şekilde eridiğinden, yaklaşık 3 dakika sonra tavada patates kızartacak kadar dahi yağ kalmıyor. Bu yüzden patates kızartmak için neredeyse bir bütün margarin harcamak zorunda kalacaksınız. Bunun yanı sıra tat olarak da aynı olmadığını söylemiştik. Margarin ile kızartılan patateslerde yoğun bir koku bulunduğu gibi, bu kokudan dolayı da yoğun bir tat meydana gelmektedir. Bu koku ve tat ise kimi zaman patates kızartmasını hazmetmeyi zorlaştıracaktır.

Genellikle evde sıvı yağ kalmadığından dolayı margarin kullanıldığı için bilhassa kızartma yapacağınızda aradaki vakit kaybını umursamadan gidip sıvı yağ almanızı öneririz. Diğer türlü farklı bir tat ve koku size daha çok zaman kaybı yaşatacaktır.

Mutfaklarımızdaki Yağlar Ne Kadar Sağlıklı?

YaÄŸları 3’e ayırabiliriz; doymuÅŸ yaÄŸ, doymamış yaÄŸ ve trans yaÄŸ. Trans yaÄŸ vücudun istemediÄŸi ve saÄŸlık açısından oldukça zararlı olduÄŸu için genel olarak kullanılan bir yaÄŸ deÄŸildir. DoymuÅŸ yaÄŸ ise kuyruk yağı, tereyağı, iç yağı ve margarinlerden oluÅŸur, doÄŸmamış ya ise zeytin yağı, ayçiçek yağı, balık yağı ve bitkisel yaÄŸlardan oluÅŸmaktadır.

  • Kullanılan yaÄŸ her neyse abartılı bir ÅŸekilde tüketilmesi durumunda saÄŸlığa muhakkak kötü yönde etkileri olmaktadır. Bunun yanında günlük olarak kullanılan diÄŸer yaÄŸlardan kısaca bahsetmemiz gerekirse; Tereyağının en saÄŸlıklı yaÄŸ olduÄŸunu rahatlıkla belirtebiliriz. DoÄŸal olması da saÄŸlıklı olmasının en büyük nedeni. Bunun yanında balık yağıda vücuda iyi anlamda katkılar saÄŸlayan bir diÄŸer yaÄŸdır ancak yemeklerde deÄŸil takviye olarak ayrıca kullanılması çok daha doÄŸrudur. Yine zeytinyağı da kullanabileceÄŸiniz diÄŸer saÄŸlıklı yaÄŸlardan fakat %100 doÄŸal olması ÅŸartıyla.
  • Tereyağı, zeytin yağı gibi doÄŸal yaÄŸlar kalp dostu olsa da, mutfakta her yağın kullanılması doÄŸru deÄŸildir. Yine bir yağın birden fazla ÅŸekilde kullanılması da içeriÄŸindeki kanserojen etkiyi arttırdığından sakıncalıdır.

Yağ Nasıl Saklanmalıdır?

Margarin, tereyağı gibi yağlar katı formunda olduğu için muhakkak serin bir ortamda saklanmaları gerekmektedir. Evlerde ise bu konuda en ideal ortam buzdolabıdır. Bunun dışında kalan zeytin yağı, ayçiçek yağı gibi yağlar sıvı formda olduğundan oda sıcaklığında fakat direkt güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde rahatlıkla saklanabilirler.

Yağları saklarken dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise ortamda kesinlikle rutubet bulunmaması gerektiğidir. Bu cildiniz için kullandığınız badem yağı dahi olsa, rutubetli bir alanda saklanıyorsa bu yağın yapısını etkileyebileceğinden sakıncalı olarak görülmektedir. Yine yağların her zaman hava almayacak şekilde kapatılması da muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli detaydır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ