İp Perde Nasıl Yıkanır?

İp Perde Nasıl Yıkanır?

İp perdeler, son yıllarda farklı tarzlarından dolayı ev ve iş yeri dekorasyonlarında sık sık tercih edilmektedir. Hoş görünümlerinin yanında maalesef ki ip perdelerin yıkanması normal perdeler kadar kolay değildir. İp perde nasıl yıkanır?

İp perdelerin yıkanmasında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Aksi halde ip perdeler kullanılmaz bir hal alabilir. Bu sebepten dolayı ip perdeleri yıkarken aşağıdaki adımları takip ediniz ve düzgün bir şekilde uygulayınız.

1-)File İçerisine Koyunuz

İp perdeleri yıkarken kesinlikle çamaşır makinesine direk olarak koymayınız. Bu şekilde ip perde birbirine dolaşır ve ayrılması çok zor bir hal alır. İp perdenin kendi filesine yada evde bulunan başka bir fileye perdeyi koyunuz ve ağzını iyice kapatınız.

2-)Perde Yıkama Programına Ayarlayın

İp perdeleri yıkarken çamaşır makinesinde açacağınız programa çok dikkat ediniz. Genellikle perdede var olan kirlerin çıkması ve perdeye zarar gelmemesi için uygulanacak en uygun program perdelerin yıkanacağı programdır ve sıcaklık olarak 30 derecedir.

Bu sıcaklıktan daha yüksek bir sıcaklıkta ip perdeleri yıkamak perdenin kumaşına zarar verebilir.

Yıkama esnasında kullanılan çamaşır deterjanı miktarı normal perde yıkarken koyduğunuzdan biraz daha fazla olmalıdır. Aksi halde var olan kirlerin çıkması biraz problem olabilir.

3-)El ile Yıkayın

Bu işlem çamaşır makinesine alternatif bir yöntemdir. Çamaşır makinesine göre daha zahmetli ve zaman alıcıdır. Ancak narin ip perdelerin bu şekilde yıkanılması çok daha etkilidir.

Burada öncelikli olarak ip perdeyi ılık su içerisine koyunuz ve bir miktar deterjan ilave ederek kirin kabarması için bekleyiniz. Bu aşamada ne kadar çok beklerseniz perdeden kirin çıkması da o derece kolaylaşır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ