Parmak Titremesi

Parmak Titremesi

Parmak titremesi sinir sistemini özellikle motor sinir sistemi etkileyen bir hastalığın habercisi olabilmektedir. Bu tarz bir rahatsızlığın erken teşhisi ve tedavisi hayati önem taşımaktadır.

Parkinson ellerde titremenin en sık görüldüğü rahatsızlıklardan bir tanesidir. Parkinson hastalığının başlarında ellerde titreme görülmektedir. Hastalığın ilerleyen safhalarında kişinin vücudunda ciddi titremeler meydana gelir.

Ellerde titremenin bir diğer sebebi ise kullanılan ilaçlardır. Özellikle depresyon tedavisi için kullanılan antidepresan ilaçlar titreme oluşumuna sebep olur. Bu durum artan dopamin miktarından kaynaklıdır. Tıpkı parkinson hastalığında olduğu gibi kişinin vücudunda titreme meydana gelir.Şizofreni hastalarında da ellerde titreme görülmesinin sebebi kullanılan ilaçlardan dolayı artan dopamin seviyesidir.

Parmaklarda meydana gelen titremenin bir diğer sebebi ise aşırı heyecan olabilir. Kişinin korktuğu ya da heyecanlandığı durumlarda ellerinde titreme görülmesi mümkündür. Bu durum kişinin sakinleşmesi ile birlikte kısa süre içerisinde geçer.

Parmak Titremesi Tedavisi

Parmaklarda meydana gelen titremenin önlenebilmesi için ilk yapılması gereken hastalığın teşhisinin doğru konulup, ellerde meydana gelen titremenin önlenmesidir.

Parkinson hastalığında ellerde meydana gelen titremenin maalesef ki tamamen ortadan kaldırılması mümkün değildir. Kullanılan ilaçlar ile kişinin dopamin seviyesi azaltılmaya çalışılır ve oluşacak etkiler yavaşlatılmaya çalışılır.

Antidepresan kullanımından kaynaklı parmak titremelerinde mutlaka doktora başvurularak oluşan etki söylenmelidir. Gerekli ise doktor kontrolünde ilacın dozu azaltılmalı ya da bir süre ara verilmelidir. Ancak bu işlemlerin tamamı doktor tavsiyesi üzerine doktor kontrolünde yapılmalıdır.

Ellerde titreme oluşumu romatizmal hastalıklardan kaynaklı da oluşabilir Özellikle bu tarz rahatsızlıklardan kaynaklı titremeler parmaklarda oluşan şişlikler ve ağrı eşlik etmektedir. Bu tarz bir durumda kişinin romatizmasını tedavi etmek için kullanılan antiromatizmal ilaçlar titremelerinde geçmesini sağlamaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ