KaraciÄŸerde Hipodens Lezyon

KaraciÄŸerde Hipodens Lezyon

Hastaya uygulanan ultrason ve MR yöntemlerinin ardından, “karaciÄŸerde hipodens lezyon” sonucuna varılabilmektedir. Testlerin sonucu uzman tarafından,  “KaraciÄŸerde hipodens lezyon görüldü” tıbbi terimi ile ifade edilebilmektedir.

Hipodens Nedir?

Lezyon yani doku bozukluğu yoğunluğunun, dokuya göre düşük olması hali hipodens şeklinde ifade edilmektedir.

Lezyon Nedir?

Dokunun tahrip olması ve zarar görmesi sonucunda, doku bozukluğu anlamına gelen tıbbi terimdir. Genellikle geçirilen bir hastalıktan, alınan darbe veya hasardan kaynaklanmaktadır.

KaraciÄŸerde Hipodens Lezyon Nedir?

Vücudun herhangi bir yerinde oluşabilen hipodens lezyon, doku bozukluğunun düşük olduğu anlamına gelmektedir. Daha çok karaciğer, beyin ve dalak organlarında hipodens lezyon görülmektedir.Yapılan araştırmaları takiben karaciğerde hipodens lezyon sonucuna varılması, kişinin karaciğer bölgesinde lekelenmelerin olduğunu gösteriyor olabilir.

Vücutta bir çok hayati fonksiyonu yerine getiren karaciğerde lekelenmelerin oluşması, karaciğerin çalışma sistemini olumsuz etkileyerek kişinin yaşamını olumsuz açıdan etkileyebilmektedir. Bu yüzden alınan sonucun kesinlikle uzman doktor tarafından değerlendirilmesi ve altında yatan nedenin detaylı araştırılması gerekmektedir.

Karaciğerde hipodens lezyon sonucu, karaciğerdeki yağlanma ve lekelenmelere işaret ediyor olabilir. Karaciper bölgesindeki yağlanma ve lekelenmelerin en bilindik nedenleri; sağlıksız beslenme programları ve fazla alkol tüketimidir.

KaraciÄŸerde saptanan lezyonlar her zaman kesin belirtiler vermese de, karaciÄŸerde aÄŸrı ve büyüme sorununa neden olabilmektedir. Tetkikler sonucu alınan “karaciÄŸerde hipodens lezyon görüldü” sonucu,  karaciÄŸer ve safra kesesi kanseri gibi bir çok ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilir. Bu yüzden kesinlikle ihmal edilmemeli ve doÄŸru teÅŸhis-tedavi yöntemi için uzman doktora baÅŸvurulmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ