Paslanmaz Çelik Evye Nasıl Temizlenir?

Paslanmaz Çelik Evye Nasıl Temizlenir?

Mutfakta en sık kirlenen ve temizlenmesi zaman alan yerlerden bir tanesi lavabolardır. Kullanım sıklığına bağlı olarak gün içerisinde temizlemenize rağmen çelik evye kolayca kirlenebilir ve leke oluşumu gözlenebilir.

Çelik evyenin temizlenmesinde kimyasal maddelerin kullanılmasının yanında evde bulunan malzemelerden de yararlanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, çelik evyenin çizilmemesidir. Bu aşamada kullanacağınız temizlik ürününün yanı sıra kullandığınız temizlik aleti de büyük önem taşımaktadır.

Çelik evyenin temizlenme aşamaları ve alternatif yöntemler aşağıda ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Bu yöntemlerin herhangi birini kullanarak mutfak lavabolarınızı temizleyebilirsiniz.

Karbonat Kullanın

Karbonat, çelik evyenin temizlenmesinde sıklıkla kullanılan bir maddedir. En önemli özelliği çeliğin çizilmesine sebep olmaz. Burada yapmanız gereken öncelikli olarak lavabonun içerisinde bulunan yiyecek ve içecek artıklarını temizlemek. Bu sayede karbonatın çelik evyeye daha güzel nüfuz etmesini sağlamış olacaksınız.

Karbonatı bir tabaka halinde çelik evye üzerine serpin ve bir süre bekleyin. Bu işlemin ardından çeliği çizmeyecek bir temizlik aparatı ile ki burada kullanabileceğiniz en güzel malzeme süngerdir. Sünger ile karbonatı güzelce ovun. Ovma işleminin ardından lavaboyu ılık su ile güzelce temizleyiniz.

Limon ve Portakal Kabuğu Kullanın

Karbonat ile temizleme aşamasından sonra limon ve portakal kabuğu ile lavaboyu ovmak kokunun giderilmesinde çok etkili olan bir yöntemdir. Hatta bu sayede lavabo limon ve portakal aromalı kokmaya başlar.

Bu işlemin hemen ardından lavaboya su dökmemeye dikkat ediniz. Bu işlemi gerçekleştirirken giderin tam ağzında portakal ya da limon kabuğu üzerine birkaç damla zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Bu sayede koku daha güzel bir şekilde yayılır.

Çamaşır Suyu Kullanın

Çamaşır suyu, çelik evyenin daha çok mikroorganizmalardan temizlenmesi aşamasında kullanılmaktadır. Burada genellikle konsantre olmuş çamaşır suyunu kullanabilirsiniz. Çok miktarda çamaşır suyunun sık sık kullanılması evyenin parlaklığının gitmesine sebep olabilir aynı zamanda aşınma yapabilir. Bu sebeple çamaşır suyu kullanımına dikkat edilmelidir.

Kurulama İşlemi

Bu aşama genellikle önemsenmemekte ve sıklıkla atlanılır. Ancak paslanma işleminde en önemli olan faktörlerden bir tanesi sudur. Su paslanma işlemini hızlandırır. Bu sebeple çelik evye ile işimiz bittikten sonra muhakkak kuru bir bez ile kabaca kurulama aşamasını gerçekleştirmeliyiz. Bu aşama ürünümüzün ömrünü uzatmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ