Pikniğe Giderken Alınması Gerekenler?

Pikniğe Giderken Alınması Gerekenler?

Piknikler bizim toplumumuzun vazgeçilmez bir parçası olarak Türk kültürüne geçmiş oldukça eğlenceli bir aktivitedir. Bahar aylarının gelip havaların ısınması ile birlikte piknik sezonu da açılmaktadır. Piknik yapmak için en ideal ortamlar ise oksijenin bol olduğu ormanlık alanlar ya da yeşiller içerisinde kalmış olan deniz kenarı yerlerdir. Özellikle de havaların iyice ısınındığı yaz aylarında deniz kenarı olan piknik alanları çok daha fazla tercih edilmektedir. Bahar aylarında ise daha çok ormanlık alanlar tercih edilmektedir. Nasıl bir ortam tercih edilmiş olursa olsun her türlü pikniğin belli başlı demirbaşları bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra gidilecek olan ortama göre de mutlaka götürülmesi gereken farklı nesneler bulunmaktadır.

Pikniğe Giderken Yanımıza Alınması Gerekenler Nelerdir?

1-)Örtüler

Örtüler pikniklerin olmazsa olmazlarıdır. Her evde mutlaka pikniğe giderken kullanılmak üzere çeşitli örtüler bulunmaktadır. Ne tarz bir ortama giderseniz gidin mutlaka piknik sırasında örtüye ihtiyacınız olacaktır. Eğer ormanlık bir alana gidiyorsanız ve bu alanda piknik masaları bulunmuyorsa, mutlaka yere herkesin rahat bir şekilde oturup yiyeceklere toz toprak girmemesi için pikniğe gidecek kişi sayısı ile orantılı büyüklükte bir örtü alınması gerekir.

Bunun için genellikle büyük kilimler tercih edilmektedir. Örtülere oranla daha kalın ve sert olmasından dolayı daha konforlu olmaktadır. Buna ek olarak sadece sofra kurulurken kullanılmak üzere küçük sofra bezi tarzında ince bir örtüde götürülmelidir. Böylece ekmek gibi kırıntısı dökülebilecek gıdaların ya da herhangi bir yiyeceğin dökülmesi durumunda piknik sırasında temizlik işlemi çok daha pratik olacaktır.

Eğer piknik masalarının bulunduğu bir ortama gidiyorsanız da yine kilim tarzı örtüler alarak oturma alanınızın temizliğini sağlamanız gerekir. Aynı şekilde masa kısmı için de sofra bezi tarzında bir örtü olarak hijyenik bir şekilde yemek yiyebilirsiniz. Bunun için gazete kağıtları da kullanabilirsiniz. Gazete kağıtları sonrasında temizlik açısından da daha pratik olacaktır.

2-)Soğuk İçecekler

Soğuk içecekler özellikle de sıcak yaz aylarında yapılan pikniklerin olmazsa olmazıdır. Bütün gün dışarıda olunmasından dolayı serinlemek için deniz kenarında olunmaması durumunda içeceklerden başka seçeneğiniz bulunmamaktadır. Bu nedenle sevilen soğuk içecekler yeterli miktarda alınarak piknik sırasında serinlenizi sağlayabilirsiniz. Soğuk içeceklerinizin ılımaması için de mutlaka araba tipi küçük buzdolabı dolaplardan götürmeniz gerekir.

3-)Termos

Termoslar piknik için oldukça önemli eşyalardandır. Çünkü hava sıcaklığı ne kadar yüksek olursa olsun Türk toplumu çayı çok sevmektedir ve hava sıcaklığını önemsemeden her zaman çay tüketebilmektedir. Pikniklerde de çay oldukça sevilerek tüketilir. Bunun için mutlaka yeterli büyüklükte bir termos götürülmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ