Polyester Kumaş Esner mi?

Polyester Kumaş Esner mi?

Polyester kumaş esner mi karşımıza en çok çıkan sorulardan birisidir. Polyester kumaş çok tercih edilen kumaş türlerinden birisidir ve günlük hayatımızda kullandığımız birçok ürünün ana maddesi ise polyesterdir. Giysi yapımında kullanılan polyester kumaşların birçok farklı özelliği vardır ve oldukça dayanıklı kumaş türleri arasında yer almaktadır.

Polyester kumaşın diğer kumaşlardan farkı doğal değil fabrika üretimi bir kumaş olmasıdır. Çoğu kişi uzun süre kullanım için esnemeyen bir kumaş tercih edebilir. Polyester kumaş ise çok fazla esneyen bir yapıya sahip değildir, bu nedenle dirençli bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkündür. Polyester kumaşın esnek yapısı ancak ürünün nefes alabileceği boyuttadır.

Polyester kumaşlar ısıya karşı da çok dayanıklı olduğu için en çok tercih edilen kumaş türlerinden birisidir.

Polyester Kumaşın Özellikleri Nelerdir?

Polyester kumaş doğal ürünlerden elde edilmiş değil, fabrikada özel olarak üretilen bir kumaş türüdür. Günümüzde birçok ürün polyester kumaştan elde edilmekte ve kullanılmaktadır. Birçok farklı özelliği bulunan polyester kumaşların bilinmesi gereken özellikleri arasında ise şunlar yer almaktadır:

  • Polyester kumaşın ham maddesi olarak petrol ürünleri ile taş kömürü kullanılmaktadır. Polyester kumaş özel fabrikalarda üretilen bir kumaş türüdür.
  • Polyester kumaşın bir diğer özelliği ise her giysi üretiminde kullanıma uygun yapısıdır. İçinde lif barındıran polyester kumaş birçok ürünün ve giysinin yapımında kullanılan bir maddedir.
  • Polyester kumaş giysi yapımında tek başına kullanılsa da diğer ürünler ile de kullanımı mümkündür. Özellikle yün, pamuk ve keten gibi doğal ürünler ile birlikte kullanılabilen polyester kumaştan yeni ürünler elde edilebilmektedir.
  • Polyester kumaş çok kullanışlı bir kumaş türüdür. Bu kumaşı hem ıslak hem de kuru olarak uzun yıllar kullanmak mümkündür.
  • Polyester kumaş tekstil dünyasında dakron ve terilen gibi isimler ile birlikte de anılmaktadır.
  • Polyester kumaş ısının yanında ışığa karşı duyarlı yapısı ile de dikkat çeken bir üründür.
  • Polyester kumaşın en çok kullanım alanlarından birisi gömlek üretimidir. Bunun en büyük sebebi ise polyester kumaşın kırışmaya karşı olan dirençli yapısıdır. Gömlek yapımında polyester kumaşın yanı sıra keten ve yün de kullanılmaktadır.
  • Polyester kumaşın diğer bir özelliği ise bakterilere karşı direnç göstermesi ve insan sağlığını bakterilere karşı korumasıdır.
  • Polyester kumaşı temizlemek için çamaşır makinesinde yıkamak mümkündür. Bu özellikleri sayesinde günlük kullanıma çok uygun bir yapısı bulunmaktadır.

Polyester Kumaş Hangi Ürünlerde Kullanılır?

Polyester kumaş günümüzde birçok ürünün yapımında kullanılabilmektedir. Kırışma karşıtı olduğu için gömlek yapımında tercih edilen polyester kumaşlar, elbise ve etek astarı ile yastık kılıfı yapımında da çok tercih edilen bir kumaş türüdür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ