Regl Geciktirici İlaç

Regl Geciktirici İlaç

Regl genellikle sağlıklı kadınlarda 28 günde bir meydana gelmektedir. Gecikmesi ya da adetin erken olması bazı sebeplerden kaynaklanabilir. Adetin gecikmesi ve erken olmasının sebepleri arasında;

  • Stres ilk sırada yer almaktadır.
  • Yumurtalıklarda meydana gelen kistler adetin gecikmesine ya da düzensizleÅŸmesine sebep olmaktadır.
  • Tümör ya da kistler
  • Rahimde meydana gelen enfeksiyonlarda sebepler arasında sayılabilir.

Regl bazı kadınlarda genetik faktörlerden dolayı çok ağrılı ve kanamalı geçebilir. Bazı kişilerde ise bu ağrının ve kanamanın altında başka sebepler yatabilir. Bu tarz ağrılı regl yaşayan kişilerin öncelikle doktora giderek muayene olması bir sorun olup olmadığını öğrenmesi gerekmektedir.

Bu tarz sorun oluşturan regl çoğu zaman kadınların hayatlarında sorun oluşturabilmektedir. Önemli günlerde, zor çalışma şartlarında ya da en önemlisi yaz aylarında gidilen tatillerde regl başlı başına problem heline gelmektedir.

Tüm bu problemi ortadan kaldırmak artık çok daha kolay. Regl geciktirici veya erken getirici ilaçlar kullanılarak regle göre hayatı planlamaktan kurtulabilirsiniz.

Regl geciktirici ilaç olarak piyasada birçok ilaç bulunmaktadır. Piyasa en çok kullanılan adet geciktirici ilaç primoluttur. Primolut benzeri birçok ilaçta adet geciktirici olarak piyasada mevcuttur.

Regl Geciktirici İlaç Ne Zaman Alınmalı?

Regl geciktirici ilaçlar genellikle beklenen adet döneminden 2 gün önce alınmaya başlanır. Günde 2 defa sabah akşam kullanılmadı gerekmektedir. Ancak piyasadaki bazı adet geciktirici ilaçlar günde 3 defada kullanılabilmektedir.

Regl geciktirici ilaçlar 10 günden fazla kullanılmamalıdır. 10 günden fazla kullanımlar için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Adet geciktirici ilaç kullanımı esnasında kişi adet olmasa da adet oluyormuş gibi ağrı ya da sinirlilik, duygusallık hali yaşayabilir.

Adet geciktirici ilaç kullanımından sonraki ayda adet olmadıysanız ya da çok kanamalı ve ağrılı adet olduysanız mutlaka doktorunuza başvurarak muayene olunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ