Sağ Aksiller Lenf Nodu

Sağ Aksiller Lenf Nodu

Lenf nodu halk arasında beze olarak da bilinmektedir. Lenf nodları vücudumuzun birçok bölgesinde bulunmaktadır. Kasık, koltuk altı, boyun bölgesinde bulunan lenf nodları başlıcalarıdır. Ancak halk arasında en fazla bilinen lenf nodu boyun bölgesinde bulunan bademciklerdir.

Lenf nodları vücudumuzun savunma mekanizmalarını oluşturmaktadırlar. Vücudumuza giren yabancı maddeleri antijen olarak algılayarak onların vücuttan uzaklaştırılması için antikor üretimini gerçekleştirirler.

Lenf nodlarında şişme özellikle bakteri ve virüs kaynaklı hastalıklarda meydana gelmektedir. Bu tarz rahatsızlıklarda lenf nodlarının eski haline gelmesi için antibiyotikler ya da antiviral ilaçlar kullanılır.

Sağ aksiller lenf nodunda şişme meydana gelmesi de genellikle bakteri kaynaklıdır ve antibiyotik tedavisi ile kolayca tedavi edilebilmektedir.

Lenf nodlarında şişme yerine bazı rahatsızlıklarda büyüme meydana gelebilir. Sağ aksiller lenf nodu büyümesi buna örnektir. Lenf nodu büyümesi ciddi bir hastalığın işaretçisi olabilir. Lenf nodunda büyüme ve ağrı oluşumu uzun süredir devam ediyor ise ve ele kitle gelmesi gibi bir durum var ise bu durum tehlike arz etmekte ve acilen tedavi gerektirmektedir.

Lenf nodu büyümelesi tümör kaynaklı olabilir. Yapılan incelemeler ile bu tümör kaynağının malign ya da benign olduğu tespit edilmeli ve buna göre tedavi metodu belirlenmelidir.

Aksiller Lenf Nodu Tedavisi

Meme kanserine sebep olan aksiller lenf nodu tedavisinde genellikle cerrahi müdahale gerekmektedir. Lenf nodunun büyüklüğüne göre yapılan cerrahi girişim başarı oranı değişmektedir.

Cerrahi müdahale esnasında genellikle tümör oluşumunun tekrarlamaması için meme dokusu tamamıyla alınır. Bu durum özellikle kadınlarda psikolojik olarak bir duygu durum değişimine sebep olur. Bu sebeple bu tarz ameliyatlardan sonra kişilerin psikolojik destek alması tavsiye edilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ