Sararmış Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?
Yüksek meblağlar ödeyerek alınan akıllı telefonların darbelere dayanıklılığının eski telefonlar gibi olmadığını görüyoruz. Bu telefonları bir de korumak için ek aksesuarlar alıp kullanma gereği duyuyoruz. Düştüğü zaman hemen kırılan ekranlar, çıkıp sağa sola dağılan kapak batarya ve benzeri parçalara karşı önlem almak zorunda kalıyoruz. Bunun için en sık kullanılan aksesuarlar telefon kılıfları ve kırılmaz camlar oluyor. Bu parçalar düşme veya bir yere çarpma halinde telefonun alacağı darbeyi hafifletme ve kırılmasını önleme amacı taşıyor.
Telefon kılıflarının çok çeşitli şekillerde her zevke hitap eden desenlerle satışa sunulması oldukça büyük bir piyasa yaratmış durumda. Ancak bunları alınan telefona bir kere taktıktan sonra da iş bitmiyor maalesef. Gerek renk atmaları gerek ezilmeler gerekse açık renk kılıflardaki lekelenmelerle uğraşmak gerekebiliyor.
Silikon Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?
Akıllı telefonlar için en yüksek koruma özelliğine sahip ve en ekonomik kılıf malzemesi hiç şüphesiz silikondur. Uzun süre elimizde tuttuğumuz, çeşitli zeminlere koyduğumuz telefonların kirlenmesi de elbette kaçınılmazdır. Silikon kılıflar diğer kılıflara nazaran sararmaya ve leke göstermeye daha yatkındır. Malzemenin leke tutucu özelliği de bir süre sonra kötü bir görüntü oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Telefon kılıfınızın rengi zamanla sararabilir bu sorunla karşılaştığınızda kılıfı değiştirmektense temizleme yoluna gidebilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz birkaç yöntem aşağıda detaylı anlatılmaktadır.
1-)Cif
Sararmış telefon kılıfınızı temizlemek için kullanabileceğiniz ilk malzeme ciftir. Leke çıkarıcı ve hijyen sağlama özelliği sayesinde bir miktar cif ile sildiğiniz telefonunuzun renginin düzeldiğini görebilirsiniz.
Bunun için nemli bir beze az miktarda cif alın. Ardından telefonunuzdan çıkardığınız kılıfınızı nazik hareketlerle silin. Çok fazla bastırmamaya dikkat etmeniz iyi olur çünkü aşındırıcı özelliği ile cif, kılıfınızın dokusuna zarar verebilir.
2-)Diş Macunu
Yine aynı şekilde az miktarda diş macununu tercihen beyaz olsun- yumuşak kıllı eski bir diş fırçası yardımı ile sararan telefon kılıfınızı silmekte kullanabilirsiniz. Uygulamanın ardından kılıfı durulayın ve iyice kurutun.
3-)Sirke
Sirke de ev yapımı temizlik malzemelerinin içeriğinde çokça tercih edilen bir üründür. Sararan telefon kılıfınızın temizlenmesinde de etkili bir malzeme olacaktır. Bunun için renksiz bir elma ya da üzüm sirkesine ihtiyacınız olacak. Telefon kılıfınızı bu sirkenin içinde bir gün kadar bekletirseniz olumlu sonuçlandığını göreceksiniz.
4-)Saf Alkol
Eczaneden temin edebileceğiniz alkolle telefon kılıfınızı temizlemeniz de son derece etkili olacak bir yöntemdir. Ancak yine fazla bastırmamaya ve kılıfınızı aşındırmamaya dikkat edin.
5-)Aseton
Oje çıkarmada kullanılan aseton da çeşitli boya lekelerinin çıkarılmasında kullanılabilir. Sararan kılıfınızı da renksiz bir asetonla silerseniz temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
SararmД±Еџ Telefon KД±lД±fД± NasД±l Temizlenir? | Haber Sizseniz motilium y paracetamol
information about malegra tablet
buy Cenforce 100mg