Kot Pantolondan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Kot Pantolondan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yemek yaparken ya da yemek yeme esnasında yapılan dikkatsizlikler sonucunda kot pantolonlarda dökülen yemeklerden kaynaklı yağ lekeleri oluşabilmektedir. Özellikle yemek yapmayı çok seven ve buna çok zaman ayıran kişilerde kot pantolonlarda ve çeşitli kıyafetlerde yağ lekesi oluşumu kaçınılmaz bir sondur.

Oluşan yağ lekesini çıkarmak için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Aşağıda bu yöntemler ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Siz de sizin için uygun ve pratik olan yöntemi seçerek uygulayabilirsiniz. Kaliteli ve doğru bir sonuç için gerekli olan tüm adımları doğru bir şekilde yerine getirdiğinizden emin olunuz.

1-)Tuz Ekin

Bu yöntem özelikle yağ lekesi oluşumunun ilk aşamasında muhakkak uygulanması gereken bir adımdır. Tuzun kot pantolonun yağı emmesini ve derinlemesine yayılmasını önler. Bu sayede lekenin kalıcı bir hale gelmesi hızla önlenmiş olur. Bu yöntemi özellikle dışarıda hızla müdahale edemeyeceğiniz durumlarda kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Tek yapmanız gereken yağ dökülen kısma bol miktarda tuz dökmek. Bu işlemin ardından bir süre bu şekilde bekleyiniz ve son olarak eliniz ile hafif hafif ovarak yağın iyice tuz tarafından emilmesini sağlayınız.

2-)Ağartıcı İçermeyen Deterjan Kullanın

Kot pantolonlarında oluşan yağ lekelerini çıkarmak için deterjan kullanabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus ağartıcı içermeyen deterjan kullanımıdır. Ağartıcılar kot pantolonların renklerinde değişikliklere sebep olabilir hatta kot pantolonun kumaşının zarar görerek çok kolay bir şekilde yırtılmasına neden olabilir.

Yağ lekelerini çıkarmak için ağartıcı içermeyen deterjanları kot pantolonların uygun yıkama koşularına göre kullanınız. Kot pantolonları yıkamadan önce muhakkak yıkama koşularını inceleyiniz, yıkama koşullarına uygun olmayan derecelerde kesinlikle yıkamayınız.

3-)Karbonat ve Limon Kullanın

Karbonat ve limon ikilisi ev hanımları tarafından birçok farklı amaç için kullanılmaktadır. Yağ çıkarılması için de sık sık tercih edilen bu yöntem kot pantolonlarına zarar vermediği için gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.

Limonu ortadan ikiye kesiniz ve üzerine bol miktarda karbonat dökünüz aynı zamanda pantolonun yağlanan kısmına da bol miktarda karbonat dökünüz, bir süre bekleyiniz. Bekleme işleminin ardından limon ile pantolonun karbonatlı kısmını güzelce ovunuz. Bu işlemin ardından önce ılık su ile ardından da pantolonu yıkama koşullarına uygun olacak şekilde yıkayınız. Yağ oranının miktarına bağlı olarak bu işlemi birkaç defa uygulamanız gerekli olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ