Saten Nevresim Nasıl Yıkanır?

Saten Nevresim Nasıl Yıkanır?

Yataklarımızın üstünü güzel göstermek ya da rahat bir uyku çekmek gibi çeşitli amaçlarda ve bu amaçlara yönelik olarak çeşitli kumaşlarda nevresim takımları kullanabiliriz. Bunlar arasında kışın sıcacık uyuyalım istediklerimiz, yazın serin olsun yakmasın istediklerimiz ya da sırf odamızda zevkimize göre güzel bir görüntü sergilesin istediklerimiz vardır. Genellikle pamuklu nevresim takımlarını tercih ederiz çünkü kışın sıcak yazınsa serin bir şekilde yanmadan uyumamız en iyi bu kumaşlarla mümkün olur. Saten nevresim takımları da genellikle pamuk karışımlı ise uyurken kullanmaya uygundur.

Saten nevresim takımları uyurken kullanmaya pek uygun değildir. Ancak pamuk karışımlı ise yumuşak ve kaygan dokusu ile rahat bir uyku çekmenize yardımcı olabilir. Daha çok dekoratif amaçla kullanabileceğiniz saten nevresim takımlarının temizlik açısından da pek kolay bir kumaşa sahip olduğu söylenemez. Oldukça hassas olan saten doku buna uygun şekilde kullanılmaması durumunda deforme olabilir, solabilir ve eskimesi hızlanabilir. Bunu önlemek için kumaşın hassasiyetiyle orantılı olarak yıkamasında ve ütülenmesinde ona göre davranılmalıdır.

Bu kumaşlar için kuru temizleme en uygun seçenek olsa da herkes için ilk akla gelecek masrafsız ve kolay bir yöntem olmaması kuru temizleme seçeneğinin geri planda kalmasına neden olabilir. Dolayısıyla diğer bir seçenek olan yıkama hakkında dikkat etmeniz gereken birkaç şeyi bu yazımızda bulacak ve saten nevresim takımlarınızı daha uzun süre keyifle kullanabileceksiniz.

Nevresim Nasıl Temizlenir?

1-)Ilık ya da Soğuk Su Kullanın

Saten nevresimleriniz gerek hassas yapısı gerekse parlak görüntüsü nedeniyle sıcak suyla yıkamanızın iyi olmayacağı bir kumaşa sahiptir. Pamuklu nevresimlerde olduğu gibi güvenle yüksek sıcaklıklarda yıkamanız mümkün değil hatta zararlıdır bu kumaş için. Ilık ya da soğuk su haricinde fazla sıcak suyla yıkamanız durumunda nevresim takımınızın kumaşı solabilir ve deforme olabilir. Bu nedenle ılık ya da soğuk su kullanmaya dikkat etmelisiniz.

2-)Sıvı Deterjan Kullanın

Parlak kumaşı pürüzsüz ve lekesiz bir görünümü hak eden saten nevresimlerinizi toz deterjanlardansa sıvı deterjan kullanarak yıkarsanız kumaşta oluşabilecek tozlu ve lekeli görünümden kaçınmış olacaksınız.

3-)Sıkma Yapmayın

Güzelim nevresimlerinizi yatağınızda kırış buruş olmuş o güzel görüntüsünü kaybetmiş halde görmek istemezsiniz. Bu nedenle saten nevresim takımınızı yıkarken eğer makinede yıkıyorsanız sıkma aşamasını iptal etmeniz iyi olur. Elde yıkıyorsanız da aynı şekilde sıkmadan nevresiminizi direkt asın. Bu aşamada çamaşırlar oldukça yıpranır ve dokusu zarar görür. Saten kumaşlar da hassasiyetleri nedeniyle bu etkiye son derece açıktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ