Tavuk Suyu Buzdolabında Kaç Gün Saklanır?

Tavuk Suyu Buzdolabında Kaç Gün Saklanır?

Yemeklerde özelliklede pilav ve çorbalarda sıkça tavuk suyu kullanılır. Tavuk suyu kullanımı yemeklere ayrı bir lezzet katar. Hazır olarak alınan tavuk sularındansa doğal olarak yapılan tavuk sularını tercih etmek insan sağlığı için daha yararlı olacaktır. Özellikle çocukların tüketmesi kemik gelişiminde oldukça önemlidir. Ayrıca çocukların bağışıklık sistemini de güçlendirecektir.

Tavuk Suyunun Yapımı ve Saklanma Şekli

  • Tavuk suyu, tavuk etinin ya da üzerinde tavuk eti bulunan kemiklerin büyük ya da düdüklü tencerede su içerisinde iyice kaynatıldıktan sonra bir süzgeç yardımı ile tavuk eti ve kemikten ayrılıp sadece suyunun kalması ile elde edilir. Tencerenin içinde bekletilen tavuk suyu en fazla 2-3 gün içerisinde kullanılması daha yararlı olacaktır.
  • Hazırlanan tavuk suyunu soğuduktan sonra kişi kendi kullanım miktarına göre buz kalıplarında, buzdolabı poşetlerinde, plastik ya da karton bardakların içinde bardağın ağzını streç filmle sararak saklanılabilir. Bu şekilde hazırlanan tavuk suları buzdolabınınn derin dondurucu kısmında 4 aya kadar saklanabilir. Ayrıca bu şekilde hazırlanan tavuk suları kullanım açısından daha pratik olacaktır. Yemeklerde kullanılacak tavuk suyu miktarı çıkartılıp kullanılması yeterli olacaktır. Tavuk suyu hava geçirmez kavanozların içerinde ise derin dondurucuda yaklaşık 6 aya kadar bozulmadan saklanabilir.
  • Hazır olan tavuk suları da tercihe bağlı olarak kullanılabilir. Önceden bulyon şeklinde satılan tavuk suları bulyon olarak satılmanın yanı sıra artık sıvı şekilde de marketlerde satılmaktadır. Fakat hazır tavuk suları içerisinde raf ömrü uzatılması ve daha dayanıklı olması için katkı maddeleri bulunur. Hazır tavuk suları marketlerden satın alındıktan sonra açılmadığı sürece üstünde yazan son kullanma tarihi süresince buzdolabında saklanabilir. Fakat yine de son kullanma tarihini beklemeden tüketmek daha sağlıklı olacaktır.

Tavuk Suyunun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Tavuk suyunun bozulduğu rengindeki değişiklikten anlaşılacağı gibi tavuk suyunun üzerinde küf ya da pamuğa benzer bir görüntü oluşabilir. Bu şekilde de tavuk suyunun bozulduğu anlaşılabilir. Bozulan tavuk suyu koklandığında ekşimsi bir koku yayacaktır. Tadında da ekşi ya da acı bir tat olacaktır. Bu şekilde tavuk suyunun bozulup bozulmadığı anlaşılabilir.

Tavuk suları bozulmasa bile kısa sürede tüketilmelidir. Bozulan tavuk suyu ile yapılmış bir yemeği tüketmek insan sağlığında problemler oluşturabilir. Hatta bozulmuş tavuk suyu tüketen kişi zehirlenebilir. Bu da kişi için oldukça tehlikelidir. Özellikle bu risk hazır olarak alınan tavuk sularında daha çoktur. Bu neden ile mümkün olduğunca evde yapılan tavuk sularını tüketmek insan sağlığı için daha yararlı olacaktır ve hazır tavuk suyuna göre yemeklere daha lezzetli bir tat katacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ