Şeftali Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Şeftali Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Meyveler insan vücudu için çeşitli vitaminler ve mineraller içerir. Bu nedenle meyve tüketimi oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Ancak meyveleri mevsimlerinde tüketmemek meyvelerden alacağımız besin ögelerini en aza indirger. Bu sebeple de her meyveyi mevsiminde tüketebilmek büyük önem taşır. Bunun yanı sıra herkes farklı türdeki meyveleri diğer meyvelerden daha çok sever ve mevsimi olmasa dahi o meyveyi tüketmek ister.

Sıcak yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan şeftali de iç ferahlatan lezzetli meyvelerden biridir. Ayrıca şeftali dondurucuda uzun süre saklanabilir. Bu sayede soğuk kış aylarında da ilk günkü tazeliği ile ve tüm besin maddeleri ile kış aylarında da şeftali tüketmek mümkün olabilmektedir. Bunun için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

1-)Şok Uygulaması

Bu uygulama için öncelikle saklamak istediğiniz miktarda şeftaliyi iyice yıkayın. Ardından bir tencerenin içine şeftalileri kaplayacak miktarda su doldurun ve bu tencereyi su kaynayana kadar ısıtın. Su kaynadıktan sora şeftalilerin alt tarafını artı işareti şeklinde çizin. Bu işlem şeftalilerin kabuklarını soymanızı kolaylaştıracaktır.

Çizdiğiniz şeftalileri teker teker kaynamakta olan suyun içerisine atın. Bu şekilde 1 dakika kadar haşladıktan sonra şeftaliyi çıkarın. Şeftali haşlanırken uygun büyüklükte bir kabın içerisine bol miktarda buz ve soğuk su koyun. Haşladığınız şeftalileri çıkarınca bu kabın içine alın. Bu şekilde de 1 dakika bekledikten sonra şeftalinin kabuklarını soyun ve dilimleyerek çekirdeğini çıkarın. Bütün şeftaliler için bu işlemi sırayla uygulayın.

Ardından 4 su bardağı suya 2 su bardağı şeker oranında olmak üzere şerbet hazırlayın. Bu karışımı iyice kaynatıp homojen bir karışım elde ettikten sonra soğuması için bekleyin. Daha sonra plastik ya da silikon bir kap içine veya buzdolabı poşetine şeftalileri koyun. Poşete koyuyorsanız poşeti yarısına kadar doldurun. Bu adım da tamamlandıktan sonra üzerine hazırladığınız şekerli su karışımını dökün. Plastik kapları bu şekilde kapaklarını kapatıp kaldırabilirsiniz. Poşete koymuşsanız mutlaka poşetin havasını çıkararak kapatın. Bu yöntem ile 8-10 ay kadar şeftalileri muhafaza edebilirsiniz.

2-)Buzdolabı Poşetleri

Bu yöntem ilk yönteme göre uygulaması daha kolay bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için şeftalileri iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp istediğiniz şekilde buzdolabı poşetlerine koyun. Ardından poşetlerin içindeki havayı çıkardıktan sonra ağızlarını sıkıca bağlayarak dondurucuya atabilirsiniz. Bu uygulamayı farklı bir şekilde de yapabilirsiniz. Bunun için yıkadığınız şeftalileri en az 2 kat kağıt havlu ile iyice sarıp bir gün dondurucuda bekleyin. Ardından kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak buzdolabı poşetlerine yerleştirin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ