Ugg Botlar Nasıl Temizlenir?

Ugg Botlar Nasıl Temizlenir?

Ugg botlar, son yıllarda trend olan ve gittikçe de popülerliği artan kullanımı rahat olan bir bot türüdür. İçinin tamamen tüy ile kaplı olması ve dışının süet kaplı olması ayakkabının temizlenmesinde bazı problemlere yol açabilmektedir. Ugg temizlenmesindeki püf noktalara dikkat edilmez ise lekeler daha kalıcı bir hal alabilir.

Ugg botların temizlenmesinde herhangi bir aksilik yaşamak istemiyorsanız ve ayakkabınıza zarar gelsin istemiyorsanız aşağıdaki adımları dikkatlice takip ediniz.

1-)Hafif Nemli Bez ile Silin

Öncelikli olarak ayakkabınızın dış kısmı yani süet olan kısmını hafif nemli bir bez ile siliniz. Bu işlem ile kolayca çıkabilecek toz ve kirden kurtulursunuz.
Ancak bu işlem esnasında bezi fazla ıslatırsanız leke çok daha derine işler ve süetin yapısı bozulur.

2-)Karbonat Kullanın

Karbonat leke çıkarıcı özelliğinden dolayı çok sık kullanılan bir maddedir. Özellikle ugg botların lekeli kısımlarına kullanınız. Bir miktar su içerisinde karbonatı hafifçe ıslatın ve bu karışımı lekeli olan bölüme koyunuz. Diş fırçası yardımı ile bu kısmı iyice ovalayın. Aşırı sert hareketler uygulamayın aksi takdirde süete zarar verebilirsiniz.

Bu işlem ardından nemli bir bez ile uygulama yaptığınız bölgeyi temizleyiniz.

3-)Sirkeli Su Kullanın

Sirke temizleyici ve parlatıcı özelliğinden dolayı hemen hemen her yerde kullanılan bir maddedir. Burada yapmanız gereken bir su bardağı içerisine birkaç damla sirke ilave ediniz ve bu suda ıslattığınız bez ile lekeli bölgeyi temizleyiniz.

Bu işlemde kullanacağınız sirke miktarına çok dikkat ediniz. Çok fazla sirke kullanırsanız, ayakkabınız süet olduğu için sirke kokusu ayakkabıya sinebilir.

NOT: Ayakkabınızı yıkamak amacıyla kesinlikle çamaşır makinesine atmayınız. Bu işlem ayakkabının içerisindeki tüylerin yapısını bozacağı gibi ayakkabının şeklini de bozabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ