Şekerin Nemlenmesi Nasıl Önlenir?

Şekerin Nemlenmesi Nasıl Önlenir?

Şeker birçok bitkinin içinde bulunan bir besindir. Ancak içinde şeker bulunan tüm bitkilerden şeker elde edilemez. Çünkü birçok bitkide bulunan şeker oranı oldukça düşüktür. Şeker açısından zengin olan iki bitki bulunmaktadır. Bunlardan birisi şeker kamışı diğeri ise şeker pancarıdır. Bu iki bitkinin bazı fabrikasyon işlemlerinden geçmesi sonucunda şeker elde edilmektedir. Elde edilen bu şeker mutfaklarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Şeker; besin değeri açısından zengin sayılabilecek bir besin olmasa da içerisinde az miktarda potasyum, sodyum, kalsiyum ve demir barındırmaktadır. Günümüzde şeker tüketimi giderek azalmaktadır. Bu durumun sonucu olarak da şeker artık bazı evler için eskisi gibi olmazsa olmaz malzemelerden biri olmaktan çıkmaktadır. Ancak yine de birçok evde şeker kullanılmaktadır. Özellikle hamur işi gıdaların sıklıkla tüketildiği evlerde şeker bol miktarda kullanılmaktadır. Tatlılarda ve tatlı grubu hamur işi gıdalarda az ya da çok mutlaka şeker kullanılır. Bunun yanı sıra çay, kahve gibi içecekler ile birlikte de sıklıkla tüketilen şeker zaman içerisinde nemlenerek katılaşmaya başlar. Bu durumu önlemek için uygulanabilecek bazı yöntemler ve dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Şekerin Nemlenmesi Nasıl Önlenir?

1-)Kurutma Kağıdı

Kurutma kağıdı şekerin nemlenmesi konusunda en etkili yöntemlerden birisi olmak ile birlikte aynı zamanda uygulaması da oldukça kolaydır. Bu yöntemi uygulamak için içine şeker koymuş olduğunuz kavanozun altına kavanozun genişliği ile orantılı büyüklükte kurutma kağıdı koymanız gerekir. Böyle şekerin nemlenmesini önleyerek katılaşmasına engel olmuş olursunuz.

2-)Buzdolabına Kaldırmak

Nemlenerek katılaşmış olan şekerlerin düzelmesi için uygulanabilecek olan bir diğer yöntem de şekeri buzdolabına kaldırmaktır. Bunun için şeker kabınızı buzdolabının içine yerleştirin ve bir süre bekleyin. Ancak bu yöntemi uygularken buzdolabının içerisinde koku olmamasına ya da koku oluşumuna neden olacak açık yiyecek, içecek olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde bu koku şekere de sinecektir.

3-)Defne Yaprağı

Defne yaprağı da şekerin nemlenmesini önleyerek sertleşmesine engel olacaktır. Defne yaprağının yapısal özelliği nedeni ile oluşan nemi emer. Bu nedenle bu yöntem en etkili yöntemlerden birisi olarak gösterilmektedir. Bunun için şeker kavanozunuzun içine birkaç tane defne yaprağı yerleştirin. Böylece kavanozda sakladığınız şeker nemlenip sertleşmeden duracaktır.

NOT: Günlük tüketimleriniz için kullandığınız şeker kabında bu sorun ile karşılaşıyorsanız en etkili çözüm, bu sorunun oluşmasına engel olacak süre içerisinde tükettiğiniz şeker miktarı ile orantılı büyüklükte bir kap kullanmanız olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ