Siyah Araba Nasıl Temiz Tutulur?

Siyah Araba Nasıl Temiz Tutulur?

Siyah renk araba, görünüm olarak son derece güzel ve estetik görünse de, temiz tutmak oldukça zordur. Sürekli olarak temizlenmesi ise zaman gerektirmektedir. Bu nedenle siyah renkli arabanın nasıl temiz tutulacağı hakkında bazı ipuçlarını bilmek büyük kolaylıklar sağlayacaktır.

Araba Nasıl Temizlenir?

Her ne kadar araba temizleme için farklı seçenekler bulunuyor olsa da, en çok tavsiye edilen ve en uzun süre aracın temiz kalmasını sağlayan yöntem, elle yıkamadır. Araç sahibi tarafından köpüklenerek fırça yardımıyla yıkanan ve ardından yine araç sahibi tarafından durulanan araçlar, daha sonraki aşamada suyu iyi alan ve iz bırakmayan mikrofiber bezler ile kurulanmalıdır.

Kurulama işlemi aracın yıkanmasında en önemli adımdır. İlk önce aracın camlarından başlanması, bez temizken camların ve dikiz aynalarının kurulanması, bu alanlarda leke kalmasını engelleyecektir. Dış kısmın kurulanmasına ise tavan bölümünden başlanmalı ve çamurluklar ile ön ve arka tampon kısımları en son kurulanmalıdır. Ayrıca arabanın kapılarının iç kısımlarında kalan boyalı bölümlerin kurulanması da unutulmamalıdır.

Özellikle dış alanlarda park halinde bulunan araçların güneşe maruz kalması ya da kuş pislikleri ile lekelenmesi, kaportaya ve boyaya bir hayli zarar vermektedir. Bu nedenle yıkama ve temizleme işlemi çok uzun olmayan aralıklarla yapılmalıdır. İşlem esnasında kimyasal ürünler, arabanın boyasına zarar vermeyecek olan araba ürünleri arasından seçilmelidir.

Siyah Aracın Temizliğini Korumak

Boyanın yüzeyinin pürüzsüz olması siyah araçlarda çok önemlidir. Koyu renk araçlarda boya üzerindeki en ufak bir pürüz doğrudan göze çarpar. Bu da boyanın güzel görüntüye sahip olmasını engelleyen bir durumdur. Bu nedenle aracın dış boyalı kısımları, cilalama yöntemi ile pürüzsüz bir hale getirilmelidir. Cilalama işlemi için özel üretilen makinelerin kullanılması bu işlemin hem daha hızlı bir sürede hem de çok daha pratik bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır.

  • Aracın camları, tozların yapışmasına en müsait olan kısımlardır. Bu bölgelerin temizlenmesi için hazırlanan suyun içinde amonyak bulunmaması gerekir. Çünkü genellikle camların silindiği su ile aracın gösterge ve iç bölümleri de silinir ve amonyak iç kısımlar ile göstergelerin olduğu bölüme iyi gelmeyecektir.
  • Tekerler ve jantlar, en son temizlenmelidir. Aynı şekilde aracın çamurlukları da tekerlerden hemen önce temizlenmelidir. Aracın temizlenmesi esnasında, su damlacıklarının hiçbir noktada kalmamasına dikkat etmek gerekir.
  • Aracın iç temizliği de dış temizlikle birlikte düzenli olarak yapılmalıdır. Araç iç temizliğinde ilk olarak aracın paspasları çıkarılmalı ve köpüklü su ile yıkanıp ardından da durulanmalıdır. Paspaslar kururken aracın ayak altı bölümleri ve koltuk araları, elektrikli süpürge yardımıyla temizlenebilir. Daha sonra kuruyan paspaslar temiz zemine serilmelidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ