Sevgilimin Ailesiyle Tanışırken Nasıl Davranmalıyım?

Sevgilimin Ailesiyle Tanışırken Nasıl Davranmalıyım?

Sevgilinizle birlikte daha fazla vakit geçirmeye başladığınız sırada, sizi annesiyle ve babasıyla tanıştırmak isteyebilir. Sevgilinizin ailesinin gözünde onun için iyi bir eş olacağınızı göstermek ve onları etkilemek istersiniz. Sevgilinizin ailesiyle vakit geçirmek her zaman kolay bir şey olmayabilir. Ancak duruşunuz ve ailesine gösterdiğiniz dostane sohbetleriniz sizi bir adım ileriye taşıyacaktır. İyi bir ilk izlenim bırakmak çok önemlidir. Görgü kurallarına dikkat edin. Ailesiyle sohbet ederek onları tanımaya gayret gösterin.

Sevgilimin Ailesi ile Tanışırken Nasıl Davranmalıyım?

1-)Kıyafet Seçiminize Dikkat Edin

Gördükleri ilk andan itibaren iyi bir izlenim bırakmanız önemlidir. Mütevazi ve rahat şeyler giymeye çalışın. Saçınızı güzelce yapıp hafif bir makyaj tercih edebilirsiniz.

Kızlar için, dizde biten bir etek veya kot pantolon üstüne kazak veya tişört uygun bir seçim olabilir. Erkekler içinse düğmeli bir gömlek ve iyi ütülenmiş bir pantolon uygun olabilir.

2-)Sıcakkanlı Bir Biçimde Selamlaşın

Nazik olduğunuzu gösterin. El sıkışın, göz teması kurun ve sıcak bir gülümseme ile selamlayın. Ebeveynleriyle konuşurken iyi göz teması kurduğunuzdan emin olun. Bu ilginizin onlarda olduğuna işaret eder. Onlar size aksini söylemediği sürece sizli bizli konuşun. Saygı çerçevesinin dışına çıkmayın.

3-)Kendinizi Rahatlatmaya Çalışın

Etkilemek istediğiniz biriyle ilk kez konuşmak veya tanışmak stresli olabilir. Derin nefes alın ve kendiniz olmaya çalışın. İşlerin kolaylaşacağını ve daha rahat hissetmeye başlayacağınızı göreceksiniz.

4-)Küçük Bir Hediye Getirmek İyi Fikir Olabilir

Özellikle akşam yemeğine çağırıldıysanız ailenin misafirperverliğinden dolayı onlara teşekkür etmek için güzel bir yoldur. Erkek arkadaşınızdan öneriler isteyin. Saksıda küçük bir bitki, çiçek, çikolata veya iştah kabartıcı gurme atıştırmalıklar güzel seçimler olacaktır.

5-)Aileyle İlgili Önceden Bilgi Edinin

Tanışma öncesinde erkek arkadaşınızla konuşun ve ailesinin neyi sevip neyi sevmediğini sorun. “Ne tür bir iş yapıyorlar? Boş vakitlerinde ne yapmaktan hoşlanırlar?” gibi soruların cevapları işinize yarayacaktır.

6-)Muhabbet Esnasında Sorular Sorun

Birçok insan kendisi hakkında konuşmayı sever. Sevgilinizin ailesine onlarla ilgili veya çocuklarıyla ilgili sorular sorun. Sevgilinizin çocukluğunun nasıl geçtiğini sorabilirsiniz. Açık uçlu sorular sorun. Cevabı evet veya hayır olan sorular muhabbeti kısaltacaktır. Bu yüzden yaratıcı olmalısınız.

7-)Tartışmalardan Uzak Durun

Konuştuğunuz konuyla ilgili bir şey düzeltmeniz gerekiyorsa, saygılı ve nazik davranın. Dediğim dedik davranmayın ve bir tartışmaya girmeyin. Her şeyi biliyormuşsunuz gibi davranmayın çünkü insanlar öğütleri sevmezler, muhabbet etmeyi tercih ederler. Bir konunun uzmanı olsanız bile başkalarının görüşlerini paylaşmasına izin verdiğinizden emin olun.

8-)Ortak Yönlerinizi Bulun

Ortak bir paydada birleştiğiniz insanlarla konuşmak daha kolaydır. Ailenin sizinle hangi konuda ortak fikirlere sahip olduğunu bulun ve bu konuda konuşmaya başlayın. Politika veya din gibi tartışmalı konulardan uzak durun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ