Kivi Nasıl Yumuşatılır?

Kivi Nasıl Yumuşatılır?

Kivi özellikle C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. Bunun yanı sıra birçok faydası bulunan kivi oldukça sert ve dayanaklı meyveler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Sert ve dayanaklı olmasından dolayı tüketilmek istendiği zaman birçok kişi kiviyi yumuşatarak tüketmek ister. Ancak kivi yumuşatmak için uygulanan yöntemlere dikkat etmek gerekir. Çünkü kivi yumuşatma yöntemleri doğru ve yeterli süre yapılmadığı takdirde kiviler istenilen kıvama gelmez. Doğru işlemler uygulanır ancak gerektiği kadar beklenmez ise kiviler sertliklerini korumaya devam eder.

Gereğinden fazla beklenmesi durumunda ise kiviler fazla yumuşarlar hatta fazladan geçen sürenin uzunluğuna göre kivilerin bozulması bile söz konusu olabilir. Bu nedenle kivilerin yumuşatılması oldukça kolay olmasına karşın oldukça da özen ve dikkat isteyen bir iştir. Doğru yöntemleri doğru şekilde uygulamak ise oldukça etkili sonuçlar almanızı sağlar.

Sert Kivi Nasıl Yumuşatılır?

1-)Elma Kullanarak Yumuşatma

Elma kullanarak kivi yumuşatma yöntemi en çok bilinen ve en sık kullanılan yöntemdir. Kivi yumuşatmak için oldukça etkili olan bu yöntemi uygulamakta oldukça kolaydır. Bu yöntemi uygularken dikkat etmeniz gereken tek şey kivinin sertliğidir. Elmanın içeriğinde bulunan besin ögeleri ile kivinin içeriğinde bulunan besin ögelerinin etkileşimleri sonucunda kivilerde yumuşama meydana gelir. Bu nedenle yumuşamasını istediğiniz kivi ile birlikte bir tane elmayı aynı ortama koymak kivinin yumuşamasını sağlayacaktır.

2-)Muz Kullanarak Yumuşatma

Muz kullanarak kivi yumuşatma yöntemi de temelde elma yöntemine benzemektedir. Bu nedenle muz kullanarak kivi yumuşatmak için de yumuşamasını istediğiniz kivi ya da kiviler ile birlikte bir adet muzu aynı ortam içerisine koyarak 1-2 gün kadar bekleyin. Bekleme süresinin tam olarak saatinin bulunmaması ise tamamı ile kivinin sertliği ile ilgilidir. Çok sert kiviler için 2 gün beklemek gerekirken biraz daha yumuşak kiviler için 1 gün beklemek yeterli olacaktır. Bu nedenle yumuşamasını istediğiniz kivilerin sertliğini kontrol ederek istediğiniz yumuşaklığa geldiğinde muzu ayırarak kivileri tüketebilirsiniz.

3-)Kese Kağıdı Kullanarak Yumuşatma

Kese kağıdı kullanarak kivi yumuşatma yöntemi daha çok ham olmasından dolayı sert olan kiviler için kullanılır. Çünkü kese kağıdı meyvelerin olgunlaşmasını sağlar. Olgunlaşmış kivilerde yemek için uygun yumuşaklığa sahip olmayacağı için ham kivileri bir kese kağıdının içine koyarak yanına bir adet elma ya da muz da koyun. Bu şekilde 1-2 gün kadar bekleyerek kivilerin olgunlaşmasını ve yumuşamasını sağlamış olursunuz.

NOT: Plastik torbada saklanan kivilerde kolayca yumuşar. Bu nedenle plastik bir poşetin içine koyacağınız sert kiviler birkaç gün sonra yemeye uygun yumuşaklığa kavuşur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ