Silikon Kek Kalıbı Bulaşık Makinesinde Yıkanır mı?

Silikon Kek Kalıbı Bulaşık Makinesinde Yıkanır mı?

Silikon kek kalıbı, bulaşık makinesinin içerisindeki yüksek ısıdaki sudan dolayı yıkanması doğru değildir. Ürün silikon olduğundan kolaylıkla zarar görebilmektedir.

Silikon Kek Kalıbı Bulaşık Makinesinde Yıkanır Mı?

Silikon gibi hassas olan ürünlerin çamaşır makinesinde yıkanmaması gerekmektedir. Bunun en büyük sebebi ise yapısıdır. Çamaşır makinesi yüksek ısıda temizlik sağladığı için silikon olan ürünlerinde yapısı çok çabuk bozulabilmektedir. Aynı şekilde alçıdan, ahşaptan, kilden yapılan ürünlerinde çamaşır makinesinde yıkanmaması gerekmektedir.

Silikon ve yukarıda saymış olduğumuz diğer hassas ürünler elde yıkanması gereken ürünlerdir. Çok kirli dahi olsa sıcak suda bekletilmeli ve kirlerin yumuşaması sağlandıktan sonra elde yıkanmalıdır. Elde yıkanan bulaşıklarda kullanılan suyun sıcaklığı makinedeki suyun sıcaklığında düşük olduğu için, bu sıcaklık hassas mutfak ürünlerine herhangi bir zarar vermemektedir.

Silikon Kek Kalıbına Yapışmış İnatçı Lekeler İçin Öneriler

  • Öncelikle silikon olduÄŸu için her zaman elde yıkamaya özen göstermelisiniz.
  • Kimyasal temizleyiciler ile temizlenmesi de uygun deÄŸildir. Bu yüzden doÄŸal temizleyiciler kullanmayı tercih etmelisiniz. DoÄŸal temizleyici olarak ise sirke, karbonat tercih edebilirsiniz. Bunun yanında bulaşık sabunu kullanarak da elde silikon kek kalıbınızı yıkayabilirsiniz.
  • Silikon kek kalıbınızı kirlendikten sonra hemen yıkamaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde lekeler kaldıkça kuruyacağından daha sonrasında çıkarmak daha zahmetli olacaktır.
  • Kalıcı lekelerde öncelikle lekeyi sıcak su içerisinde bir süre beklettikten sonra temizleme iÅŸlemine baÅŸlamanız gerekmektedir. Sıcak suyun etkisiyle lekeler yumuÅŸayacağından temizlemek de daha kolay olmaktadır.

Kek Yaparken Uygulamanız Gereken Püf Noktalar

  • Kek yapmadan önce kullanacağınız malzemeleri her zaman oda sıcaklığında bırakmanız gerekmektedir. Böylece kekin kıvamını yakalamanız daha kolay olacaktır.
  • Kekin lezzetli olmasını istiyorsanız muhakkak tereyağı kullanmanızı öneririz. Sıvı yaÄŸ kullanmak keke tereyağı kadar lezzet vermemektedir.
  • Kek yapımında malzemelerin oranı çok önemlidir. Tarifte yazan orandan az ya da çok malzeme eklememeye dikkat etmelisiniz. Malzemeyi fazla ya da eksik kullanmanız kekin kıvamını ve tadını direkt olarak etkileyecektir.
  • Kekin hazırlığını yaparken bir taraftan fırını önceden ısıtın. Böylece kekinizi piÅŸirirken her yeri aynı oranda piÅŸmiÅŸ olur. Ve ÅŸunu da hatırlatalım, keki fırından çıkarmadan evvel her zaman tam olarak piÅŸip piÅŸmediÄŸini kürdan yardımıyla kontrol edin. EÄŸer piÅŸmeyen bir tarafı varsa bu ÅŸekilde müdahale etmeniz de daha doÄŸru olacaktır.

Kek Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Keki muhafaza ederken her gıdada olduğu gibi hava ile temasını kesmeniz gerekmektedir. Kekin sürekli hava alması daha kısa sürede bozulmasına sebep olacaktır. Bu yüzden dilerseniz dilimleyip kapaklı kaplar içine koyabileceğiniz gibi, kekler için özel olarak satılan kek kapları içerisinde de saklayabilirsiniz. Aynı şekilde streç film de bu konuda size büyük yardımcı olacak bir diğer üründür.

Kek, hava almadığı taktirde oda sıcaklığında rahatlıkla muhafaza edilebilir. Sadece muhafaza edildiği ortamın rutubetli, nemli olmamasına dikkat etmelisiniz. Yine çok kokulu bir ortamda da kekin muhafaza edilmesi kekin kötü kokmasına sebep olabilmektedir. Bu yüzden buna da dikkat etmek gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ