Pirinç Pilavının Yanına Hangi Salata Gider?

Pirinç Pilavının Yanına Hangi Salata Gider?

Pirinç pilavının yanına gitmeyecek herhangi bir yemek yoktur hiç kuşkusuz. Fakat pilav yoğun karbonhidrat içeren bir gıda olduğundan dolayı, özellikle yanında tüketeceğiniz diğer gıda ise bu konuda önemli bir yer kaplamaktadır. Bu yüzden pilavın öncesinde hafif bir çorba, daha sonrasında ise pilav ile birlikte salata tüketilmesi hem bu karbonhidrat oranını dengeleyecektir hem de sağlıklı beslenme düzeninden aşırı sapmaları da engelleyecektir.

Pirinç Pilavının Yanına Hangi Salata Gider?

Pirinç pilavının yanına mevsime göre istediğiniz salatayı yapabilirsiniz. Hatta sadece soğan ve domates ile de oldukça uyumlu tat yakaladığından, tüketim için sorun yaratmayacaktır. Biz şimdi fikir oluşturması açısından pilav ile uyum yakalayabilecek ve oldukça lezzetli birkaç salata önerisinden bahsedeceğiz size. Aşağıdaki yazımızdan okumaya devam edebilirsiniz.

1-)Sebze Salatası

Sebze salatası, sebzelerin mevsiminde ve taze haliyle alınıp lezzetli baharatlar ile harmanlayarak yapılan bir salatadır. Hemen hemen her sebzeyi birbirine karıştırarak sebze salatası elde edebilir ve pilavınız ile afiyetle yiyebilirsiniz.

2-)Kaşık Salatası

Kaşık salatası da yine soğan, domates, kıvırcık gibi salata malzemelerinin sebze salatasına göre çok daha küçük doğranmış halidir. Bu salatanın içine ekstra olarak zeytin, ceviz gibi lezzeti iyi anlamda etkileyecek ve ağızda güzel bir tat bırakacak gıdalarda karıştırabilirsiniz. Adından da anlaşılacağı üzere kaşık ile yenen bir salatadır ve pilav ile oldukça uyumludur.

3-)Akdeniz Salatası

Akdeniz salatası yalnızca yeşillik ile yapılan bir salatadır. Süs olarak yine çeri domates dediğimiz küçük domateslerden de kullanarak salatanıza renk katabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu salatanın içinde sadece yeşillik olması da pilavdan alacağımız kalori miktarını bir hayli azaltmaktadır. Pilav ile yeşillik farklı kültürlerde de sıkça kullanılan bir ikili olduğu için gönül rahatlığıyla pilav ile birlikte tüketebilirsiniz.

Salata Malzemesi Alırken ve Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Salata hangi sebzeyi kullanırsanız kullanın çiğ bir şekilde tüketildiği için aslında taze olması oldukça önemlidir. Salata malzemesi seçerken bu yüzden her zaman mevsiminde olan ürünleri almanız gerekiyor. Mevsiminde olmayan ama serada yetiştirilen sebzelerde ise zaten o lezzeti bulmak çoğu zaman sorun olduğundan tazelik oldukça önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Yine sebze alırken çürük, yumuşama, sararma olmamasına dikkat etmelisiniz. Ufacık bir yumuşama dahi bozulma belirtisi olarak gösterildiği için, diğer sebzeler hatta buzdolabınızdaki diğer gıdalarında dikkat edilmediğinde bozulmasına sebep olabilmektedir. Yine bu durum salatanın lezzetli olmasını engelleyen bir durumdur.
  • Sebzeler konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer durum ise, kesinlikle yıkamadan tüketilmemesi gerektiğidir. Her ne kadar taze olduğuna emin de olsanız günümüzde birçok gıda, tohum üretim aşamasında ilaçlandığı için, sebze ve meyveleri yıkamadan tüketmek sağlığı tehdit edebilmektedir. Bu yüzden aldığınız sebzeleri daima akan su altında iyi bir şekilde yıkamalı, varsa tozundan ve toprağından arındırarak tüketmelisiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ