Su İçince Neden Terliyorum?

Su İçince Neden Terliyorum?

Su insan yaÅŸamı için en gerekli moleküldür. YaÅŸamın anlamı su ile baÅŸlar. Ä°nsan vücudunun yaklaşık olarak %75’i sudan meydana gelmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki her ÅŸeyin fazlasının zararlı olabileceÄŸi gibi suyun da fazlası zararlı olabilmektedir. Bu sebeple vücut var olan dengeyi korumak için çeÅŸitli mekanizmalar geliÅŸtirmiÅŸtir. Terleme, idrar ile su atılımı bu mekanizmalardan sadece birkaçıdır.

Terleme;

  • Vücudun su ve tuz dengesini saÄŸlamak için hayati önem taşıyan bir mekanizmadır. Bu sebep ile özellikle yaz aylarında sıcaklığında artması ile terleme oranında da artış gözlenmektedir.
  • Vücut ısısının ayarlanmasını saÄŸlar. Ä°nsan vücut ısısı ortalama olarak 37.5 santigrat derecedir. Bu sıcaklığın sabit kalması terleme ile mümkün olmaktadır.
  • Vücutta gaz alışveriÅŸinin saÄŸlanması için de terleme kullanılmaktadır.

Kişi su içince neden terliyorum? sorusunun yukarıdaki bahsedilen sebeplerden dolayı olduğunu şu an çok daha iyi anlayabilmektedir.

Bazı zamanlar kişi ihtiyacı olmadığı halde su içmek isteyebilir. Bu durum çoğu zaman kişinin suyun zayıflatıcı ve temizleyici özelliğinden yararlanmak için yaptığı bir harekettir. Ancak suyun fazlasının zarar olduğunu bilmediği için vücudu gereksiz yere yorabilir. Bu durumda vücut böbrekleri gerektiğinden fazla yormamak için terleyerek de suyun fazlasını atabilir.

Aynı zamanda böbrek rahatsızlığı yaşayan kişiler idrarla su ve tuz atılımını çok az miktarda gerçekleştirebilir. Böyle bir durumda kişinin su tüketimine bağlı olarak vücut terleme mekanizmasını geliştirmiş olabilmektedir.

Terlemenin Önlenmesi

Terleme doğal bir mekanizmadır ve vücudun var olan dengesinin korunması amacıyla muhakkak gerekmektedir. Genel olarak vücudun oluşturduğu ter kokmaz. Vücutta var olan bakteri kolonilerinin oluşan bu teri parçalaması sonucunda meydana gelen son ürünler kokar.

Bu sebeple çoğu kişi terlemeyi önlemek ister ancak işin aslı terlemeyi değil ter sonucunda bakterilerin parçaladığı kokan ürünleri önlemek gerekmektedir. Piyasada bu tarz birçok ürün bulunmaktadır. Kişi bunları kullanabilir ancak bu ürünlerin bir çoğunun da vücuttaki bakteri florasına ve kıl köklerine ciddi hasarlar verdiğini unutmamalıdır.

Yapılması gereken en doğru yöntem kişinin kişisel temizliğine her daim dikkat etmesi ve sık sık duş almasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ