Süet Ceket Nasıl Temizlenir?

Süet Ceket Nasıl Temizlenir?

Kıyafetlerin ve çeşitli eşyaların yapımında kullanılan kumaşlar oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Birçok çeşidi bulunan kumaşlardan en çok sevilenlerinden birisi de deri kumaşlardır. Deri kumaşlar iki yüzü ile de kullanılabilir. Bir yüzü deri kumaş olarak da adlandırılırken diğer yüzü süet kumaş olarak adlandırılmaktadır.

Süet kumaşlar genellikle oğlak, keçi ve dana derilerinden elde edilmektedir. Bazı kumaş türleri bazı eşyalar ile bütünleşmiş durumdadır. Bu kumaş türlerine en uygun örneklerden birisi de süet kumaşlardır. Süet kumaşlar genellikle ayakkabı, çanta ve ceket için kullanılır. Oldukça şık gözüken süet kumaşların kullanımı ise diğer kumaş türlerine göre daha fazla özen gerektirmektedir. Hassas bir kumaş olmasından dolayı özellikle yağmur suyu, su, yağ gibi sıvı maddelere karşı dayanıksız bir kumaş türüdür.

Bu durumda süet kumaş üzerinde lekelenmelerin oluşmasına neden olur. Bunun yanı sıra temizliği de zorlu olan kumaşlardan biridir. Her ne kadar dikkatli kullanılsa da süet ceketler kirlenir ve temizleme işlemi oldukça düşündürücü olur. Ancak doğru işlemlerin uygulanması sonucunda süet ceketlerin temizliğini sağlamak mümkündür.

Süet Ceket Temizliği Nasıl Yapılır?

1-)Kurutma İşlemi

Kurutma işlemi her zaman her durumda geçerli olacak bir işlem değildir. Ancak temizlemek istediğiniz ceketiniz bir şekilde ıslanmış ise öncelikle kurumasını beklemeniz gerekir. Süet kumaşlar ıslandıkları zaman çok daha hassas olur. Bu nedenle ıslak olarak işlem uygulamak ceketinize zarar verebilir.

Bu noktada dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise ceketi kurutma şeklinizdir. Süet yumuşak bir kumaş olduğu için ıslakken kolayca şekil alabilir. Bu nedenle ceketinizin kurumasını beklerken mutlaka içini doldurarak bekleyin. Aksi takdirde ceketinizde yamulmalar meydana gelir.

2-)Fırçalama İşlemi

Süet ceketleri temizlemek için uygulanabilecek işlemlerden bir tanesi de fırçalama işlemidir. Ancak bu işlemi uygularken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde ceketin üzerinde dalgalanmalar meydana gelebileceği gibi kumaş zarar da görebilir. Bu olumsuz durumların yaşanmaması için öncelikle süet fırçası temin etmelisiniz. Süet fırçalar bir tarafı yumuşak diğer tarafı sert olan bir fırça türüdür.

Öncelikle fırçanın yumuşak tarafı ile tüm ceketi fırçalayın. Bu işlem özellikle de kaba kirlerin bulunması durumunda oldukça faydalıdır. Daha sonra fırçanın sert tarafı ile fazla bastırmadan dikkatli bir şekilde tekrar fırçalayın. Bu işlemi uygularken kumaşın yönüne doğru fırçalanması oldukça önemlidir.

3-)Koruyucu Sprey İşlemi

Son olarak süet temizliğinde koruyucu sprey kullanmak gerekir. Bu sprey sayesinde süet ceketiniz daha geç kirleneceği gibi aynı zamanda da tekrar temizlemeniz gerektiğinde daha kolay temizlenmesine neden olacaktır. Bu nedenle fırçalama işlemini tamamladıktan sonra koruyucu sprey sıkın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ