Süet Deri Ayakkabı Su Geçirir mi?

Süet Deri Ayakkabı Su Geçirir mi?

Süet deri ayakkabılar, çok yoğun yağmur ya da suya maruz kalmadığı sürece kolay kolay su geçiren bir ayakkabı çeşidi değildir. Ön planda görüntüsü olan bir ayakkabı türü olduğu için su geçirmezlik özelliği genellikle bulunmamaktadır.

Süet Deri Ayakkabı Su Geçirir mi?

Süet deri ayakkabılar yoğun kış şartlarında kullanılabilecek bir ayakkabı türü değildir. Eğer kullanmanız gerekiyorsa da muhakkak iyi bir şekilde ayakkabıyı korumaya almalısınız. Bunun için ise aşağıda yazımızın devamında bahsettiğimiz spreyler iyi bir tercih olacaktır.

Süet ayakkabılar zaten yapısı gereği hassas ayakkabılardır. Özel olarak sürekli bakımının yapılması gerekmektedir ve kesinlikle yıkanmamalıdır.

Süet Deri Ayakkabının Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

1-)Kutularında Muhafaza Etmelisiniz

Süet ayakkabıların söylediğimiz gibi yapıları hassas olduğundan dolayı, kullanmadığınız zamanlarda kutusunda muhafaza etmeye özen göstermelisiniz. Süet ayakkabılar direkt olarak saklandığında, üzerine bir ağırlık gelmesi sonucunda bölgesel olarak eğilip görüntüsü bozulabilmektedir. Bu aslında her ayakkabı için geçerlidir.

2-)Silerek Temizlemelisiniz

Süetlerin yoğun suya maruz kalmaması ve yıkanmaması gerektiğiniz söylemiştik. Bu ayakkabıların temizliğinde nemli ve temiz bir bez tercih edebilirsiniz. Dikkatli bir şekilde sildiğinizde yapısına zarar vermemiş olursunuz.

3-)Fırçalayın

Ayakkabının ömrünü uzatmak için her kullanım öncesinde ve sonrasında ayakkabı fırçası ile fırçalayarak üzerindeki kiri ve tozu bu şekilde temizleyebilirsiniz.

Süet Deri Ayakkabılardan Su Lekesi Nasıl Çıkar?

  • Bir kap içerisine su doldurun ve fırçanın uçlarını çok olmayacak şekilde ıslatın. Bu fırça yardımıyla su lekelerinin olduğu bölgeden başlayıp ayakkabının tamamını sert olmayacak şekilde dikkatli bir şekilde fırçalayın. Unutmayın, ayakkabı kesinlikle ıslanmamalı sadece nemli kalmalıdır.
  • Ayakkabıları nemli bir şekilde havadar bir alanda bırakın ve bu şekilde kurumasını sağlayın.
  • Ayakkabılarınızın kuruduğuna emin olduktan sonra ise yine süet ayakkabılar için geliştirilen fırça yardımıyla ayakkabınızı tekrar fırçalayın. Böylece su lekesini tamamen gidermiş olacaksınız.

Süet Deri Modelindeki Ayakkabılar Kirlenmemesi İçin Ne Yapılmalıdır?

Süet ayakkabılar için özel olarak geliştirilen koruyucu spreyler bulunmaktadır. Bu yoğun yağmurlu olduğu günlerde uzun süre dışarıda kalmamanız kaydıyla, kirden ve sudan ayakkabınızın etkilenmesini önleyebilmesi için geliştirilmiştir. Bu spreyi kullanarak ayakkabınızın kirlenmesini engelleyebilirsiniz.

Ayakkabınızın üzerine yağlı bir yemek ya da içki gibi ürünler döküldüğünde bu lekeyi kendiniz temizlemek yerine bir ayakkabıcıya götürmeniz daha sağlıklı olacaktır. Süet ayakkabılar hassas oldukları için yanlış bir müdahalenizde yapısını bozabilir ve düzeltilmesi zor bir probleme sebep olabilirsiniz.

NOT: Süet ayakkabılarınızı kesinlikle çamaşır makinesinde yıkamamalısınız ve direkt olarak suyun altında tutmamalısınız. Ayakkabınızı kuruturken de direkt güneş ışığı almasından kaçınmalı ve gölge, havadar bir alanda kurutmaya özen göstermelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ