Pilot Kalem Lekesi Elden Nasıl Çıkar?

Pilot Kalem Lekesi Elden Nasıl Çıkar?

Masa başında sürekli evraklar ve kağıt kalem ile iş yapan kişilerin ellerinde sık sık pilot kalem lekesi oluşmaktadır. Pilot kalem lekesi mürekkebin kalemden akmasından dolayı yazı yazarken elimize bulaşabilir. Genellikle pilot kalem lekesinin elden çıkması zaman almaktadır. Pilot kalemin mürekkebinden kaynaklı olarak elde oluşan lekelerin çıkarılması için uygulanacak püf noktalar aşağıda anlatılmaktadır.

1-)Kurumadan Müdahale Edin

Mürekkebin döküldüğünü, eliniz ile temas ettiğini gördüğünüz anda müdahale ediniz. Mürekkep deriniz ile ne kadar az temasta olursa mürekkep lekesinin kalıcılığı da o derece azalır. Bu sebeple yapılması gereken ellerin hızlı bir şekilde yıkanarak mürekkebin ciltten uzaklaştırılmasıdır.

2-)Kolonya Kullanın

Kolonya içerdiği yüksek alkol miktarından dolayı mürekkebin kolayca çözünmesini ve ciltten uzaklaşmasını sağlamaktadır. Cilt içerisine iyice işlemeden mürekkep lekesinin kolonyalı bir bez ile silinmesi lekenin kalıcı bir hal almasını önler ve yoğun mürekkep lekelerinde lekenin daha hızlı bir şekilde kaybolmasını sağlar.

3-)Aseton Kullanın

Kimyasal maddelerde benzer benzeri çözer mantığı bulunmaktadır. Aynı özelliklere sahip kimyasallar birbiri içerisinde kolaylıkla çözünür. Bu sebep ile aseton organik yapıdaki maddeleri kolaylıkla çözebilmektedir. Eldeki mürekkep lekesini çıkarmak için aseton kullanılabilecek alternatif bir yöntemdir. Yapmanız gereken bir pamuğa bir miktar aseton dökünüz ve elinizin mürekkepli kısmını bu pamuk ile ovun. Lekenin çıkması için bu işlemi birkaç kez uygulamanız gerekebilir. Ancak cildinizi tahriş etmemek açısından asetonu çok defa cildinize temas ettirmeyin.

NOT: Hiçbir kimyasal uygulamadan elin su ile temasının arttırılması mürekkep lekesinin kolayca çıkmasını sağlamaktadır. Özellikle alerjisi olan kişilerin cildine uygulayacağı maddelerde dikkatli olması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ