Tereyağı Kokusu Nasıl Giderilir?

Tereyağı Kokusu Nasıl Giderilir?

Tereyağı süt yağından oluşur, katı bir kıvamdadır. Sarıya dönük bir renge sahiptir. Yöreye göre bazı yerlerde tereyağı beyaz renkte de olabilir. Türk mutfağında, özellikle anadolu yemeklerinde kullanılan tereyağı bazen kötü kokulara sebep olabilir. Kokuya hassasiyeti olan insanlarda mide bulantısı gibi bir takım şikayetler ortaya çıkabilir.

Türkiye’de imal edilen tereyağı tuzlu ve ağır kokulu olduğu için kokuyu mutfağınızdan veya kıyafetlerinizden çıkarmanız biraz zor olabilir. Ancak tereyağı kokusunu gidermek veya önlemek için birkaç yöntem mevcuttur.

Tereyağı Kokusu Nasıl Önlenir?

Öncelikle tereyağını buzdolabında saklamanız tavsiye edilir. Sıcakta kalan tereyağı oksitlenir, bu da kötü bir kokuya ve acı bir tada sahip olmasına neden olur. Bu yüzden tereyağını mümkün olduğunca soğuk ortamlarda saklamanız önerilir.

Bunun için en uygun yer buzdolabıdır. Eğer fazla tereyağı alıp depolamak isterseniz, tereyağını derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Fakat bu konuda dikkatli olmalısınız çünkü tereyağı etrafında bulunan kokuları kendi içine hapseder. Buzlukta uzun süre kalan tereyağı buzluktaki diğer yiyeceklerin kokusunu içine hapsederek tereyağını tüketirken, diğer yiyeceklerin de tadını almanıza sebep olabilir.

Tereyağı Kokusu Nasıl Giderilir?

Eğer önlem almak için geç kalmışsanız, tereyağı kokusuyla başa çıkmanız gerekebilir. Tereyağı kokusunu gidermek için öncelikle bozulmuş ve dışarda kalmış tereyağını atmanız gerekiyor. Eğer kokmuş tereyağını buzdolabınıza koyarsanız, buzdolabınızın içini ve dolayısıyla yiyecekleri de tereyağı kokutabilirsiniz. Tereyağını attıktan ve ondan kurtulduktan sonra sıradaki işlem ise mutfağınızı bu kokudan arındırmaktır. Mutfağınızı havalandırın. Aspiratörünüzü en yüksek derecede açın.

Pencerelerinizi de açarak mutfağınızdaki havayı yenilemeye çalışın. Oda parfümleri bu aşamada önerilmez çünkü hali hazırda tereyağı kokan bir mutfağa bir de oda parfümü sıkarsanız daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Mutfağınızı iyice havalandırdıktan sonra geride kalan hafif kokuyu oda parfümleriyle giderebilirsiniz. Bu durumda hiçbir sakınca yoktur.

Bazen tereyağı kattığımız kurabiye hamurlarını yoğurduktan sonra elimizde de tereyağı kokusu kalabilir. Bu kokuyu gidermek için ellerinizi metal kaşık yardımıyla herhangi bir bulaşık sabunu kullanarak yıkayabilirsiniz. Metal kaşık elinizdeki kokunun gitmesine yardımcı olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ