Buzluktaki Tavuk Nasıl Çözülür?

Buzluktaki Tavuk Nasıl Çözülür?

Evde yemek yapmayı seven kişilerin merak ettiği sorulardan birisi de buzluktaki tavuk nasıl çözülür sorusudur. Tavuk en sık kullandığımız ürünlerden birisidir. Çoğu yemekte kullandığımız tavuk aynı zamanda tek başına da bir yemek olarak kullanılmaktadır. Önemli misafirlerin olduğu günlerde tercih edilen yemeklerde genellikle tavuk ya da et ürünleri kullanılmaktadır.

Tavuk ile birçok farklı yemekte kullanılabilir bir üründür ve tavuk ile yöreden yöreye farklı tarifler deneyerek sofranızdaki tatları genişletebilirsiniz. Çok lezzetli yemeklerin başında gelen tavuk iyi bir biçimde muhafaza edilmelidir. Tavuk satın alındıktan sonra hiçbir şekilde bekletilmeden paketi ile buzluğa atılmalı ve kullanılacak zamana kadar bir daha çıkarılmamalıdır. Tavuk bozulmaması için paketi ile birlikte kullanılmalıdır.

Buzluktaki Tavuğu Çözme Yöntemleri Nelerdir?

1-)Soğuk Su İçinde Bekletmek

Buzluktaki tavuğu çözmek için kullanabileceğiniz yöntemlerden birisi soğuk suda bekletme işlemi olacaktır. Bunun için buzluktaki tavuğu çıkartın ve paketini de çıkararak hazır hale getirin. Sonrasında derin bir kabın içini soğuk suyla doldurup tavuğu da bu suyun içine atın. Su kabının tavuğun tamamını içine alacak büyüklükte olmasına dikkat edilmelidir.

Bu işlem ile tavuklar kısa süre içinde çözülecektir. Bu yöntemin diğer yöntemlere göre bazı eksi yönleri olduğu da unutulmamalıdır. Soğuk su içinde bekletilen tavuk uzun süre sonra çözüleceği için hemen tavuk yemeği yapma şansınız yoktur. Soğuk su içinde tavuğu bekletirken daha iyi ve temiz bir kullanım için soğuk su sık sık değiştirilmelidir.

2-)Mikrodalga Fırında Çözülme

Mikrodalga fırın içinde de donmuş olan tavuğu çözebilirsiniz. Bunun için aynı biçimde donmuş tavuğu çıkartın ve paketini açın. Sonrasında ısıya dayanıklı açık bir kabın içine tavuğu bütün olarak koyun ve mikrodalga fırının içine koyun. Mikrodalga fırının içine koyduğunuz donmuş tavuğu belirli bir derecede pişirebilir ve servis edebilirsiniz. Mikrodalga içinde pişen donmuş tavukların diğerlerine göre tadı daha kurudur ve yapay bir tat oluşmaktadır. Bu nedenle çok tercih edilen bir çözülme yöntemi değildir.

Tavuk DonmuÅŸ Haldeyken PiÅŸer mi?

Donmuş bir tavuğu acil olarak pişirmeniz gerekiyorsa donmuş bir halde pişirebilirsiniz. Tavuğun pişmesi için ocakta donmuş halde pişirmeye başlayabilir ve zaman kaybetmeyebilirsiniz. Tavuğu donmuş halde pişirmenin kötü tarafı ise çok uzun sürmesidir. Tavuğun donmuş halde pişebilmesi için sıcak su içinde pişirilmesi ve baharatların da bir süre sonra eklenmesi çok daha iyi bir lezzet oluşmasına neden olacaktır. En çok tavsiye edilen yöntem tavuğun donmuş halde pişirilmesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ