Yemeğin Salçası Fazla Olursa Ne Yapılmalı?

Yemeğin Salçası Fazla Olursa Ne Yapılmalı?

Yemeğin fazla salçalı olması durumunda kullanabileceğiniz birkaç yöntem ile salçanın yemek üzerindeki ekşiliğini ya da koyuluğunu düzeltebilirsiniz. Fakat buna sebep olmamak için her zaman salçanın ayarlamasını iyi yapmanız gerekmektedir.

Yemeğin Salçası Fazla Olursa Ne Yapılmalı?

Böyle bir durumda karşı karşıya kaldığınızda birkaç yöntem kullanarak, yemeğin düzeltebileceğinizi söylemiştik. Bu yöntemlerden bahsedecek olursak;

1-)İçme Sodası Eklemek

Eğer sodayı salçası fazla olan bir yemeğe katarsanız, soda salçanın asidini ve buna bağlı olarak hissettiğimiz o ekşi tadını oldukça azaltacaktır. Bu miktarı yaptığınız yemeğe göre kendiniz ayarlamanız gerekse de, en az 8 yemek kaşığı olması gerektiğini belirtelim. Bu fazla katıldığı zaman yemeğin tadını tamamen götürebilir. Bu yüzden oldukça dikkatli olmalısınız. Yemeğin ekşiliğine göre sodayı birden yemeğe eklemelisiniz.

2-)Şeker Eklemek

Salçası fazla gelmiş olan yemeğe şeker eklemek aslında eskilerden beri kullanılan ve yine dikkat edilmesi gereken bir yöntemdir. Burada yemeğin üzerindeki aşırı salçanın meydana getirdiği renkte herhangi bir değişiklik olmaz. Sadece yemeğin tadında ki istenmeyen ekşiliği alır. Eğer yemeğinize koymanız gerekenden fazla şeker eklerseniz, yemeğinizin tadının tamamen bozulabileceğini düşünerek, her zaman dikkatli bir şekilde uygulamalısınız.

Yemek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yemek yaparken her zaman kullanacağınız malzemelerin tazeliğine dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer kullandığınız malzemeler bayatlamış ise bu, yemeğinizin tadını da komple değiştirecektir.
  • Yemekte kullanacağınız soğanların iri bir şekilde bırakmamaya özen göstermelisiniz. Yani soğanlar mümkün olduğunca küçük ve küp bir şekilde kesilmiş olmalıdır. Soğanda dikkat edilmesi gereken bir diğer şey ise, tencere ilk başta pişirdiğiniz soğanları çiğ bırakmamaktır. Yani her yemek tarifinde pembeleşinceye kadar pişirin derler ya, tam olarak her zaman soğanın pembeleşmesi gerekmektedir. Aksi halde soğanlarınızı çiğ bırakmış olursunuz.
  • Yine konumuzda da olduğu gibi, yemek yaparken kullanacağınız salça miktarı da oldukça önemlidir. Aksi halde salça yemeğin tadını tamamen değiştirmektedir.
  • Kullanacağınız salçalı yemeklerde domates salçası ve biber salçasını aynı miktarda kullanırsanız, yemekleriniz daha özel bir lezzete kavuşacaktır.
  • Yemeğe aşırı tuz koymaktan kaçının. Sadece kaynama esnasında, bir tatlı kaşığı aldığınız tuzu yemeğe dökün ve karıştırın. Yemeğiniz tuzsuz görünse dahi, aşırı tuzlu olmasından oldukça daha iyidir.

Yemeklerin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Yaptığınız yemeği iyi bir şekilde muhafaza etmediyseniz ya da yemeğinizi uzun süre beklettiyseniz direkt olarak bozulacaktır. Bu bozulma ise bazen yeni yeni başladığı için fark edilemeyeceği gibi bazen de direkt olarak kendini belli etmektedir. Yani bu durum aslında birazda yemeğin içindekilerle alakalıdır. Örneğin et yemekleri sebze yemeklerine göre daha çabuk bozulabilir.

Yemeğin bozulduğunu 3 şekilde anlayabilirsiniz. Kokusundan, görüntüsünden ve tadından. Bozulmuş yemek ilk önce kendini koku ile belli etmektedir. Daha fazla beklemesi durumunda koku ile birlikte görüntüsü de değişmeye başlar, yani küflenir. Fakat bu ikisinin de gerçekleşmediği durumlarda, yani özellikle yoğurt ile yapılan yemeklerde ilk etapta koku ve görüntü olarak bir belirti görmediğimizde ise çok az tadına bakarak, yine bozulup bozulmadığı kolaylıkla anlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ