Zeytinyağı Tortusu Nasıl Süzülür?

Zeytinyağı Tortusu Nasıl Süzülür?

Zeytinyağının tortusunun olması her ne kadar doğal bir süreç ile yapıldığını gösterse de, bu tortu saklanan zeytinyağının da kısa bir süre içinde bozulmasına sebep olabilmektedir. Zeytinyağının o tortusunu alabilmek için uygulayabileceğiniz bir yöntem var, aşağıda bahsettik.

Zeytinyağı Tortusu Nasıl Süzülür?

Zeytinyağını en doğru şekilde süzmeniz ve lezzetini korumanız için pamuk filtre kullanmanızı öneriyoruz. Bu filtre biraz pahalı olsa da, çok sık zeytinyağı yapıyorsanız eminiz ki size büyük kolaylık sağlayacaktır. Keza unutmamak gerekir ki, zeytinyağı hassas bir gıdadır. Hijyenik olmayan uygulamalar ile süzdürülmesi bu yağın kısa süre içerisinde bozulmasına da sebep olabilmektedir.

Tortusu Alınmayan Zeytinyağı Bozulur Mu?

Zeytinyağının içindeki tortuda aslında protein, fosfor ve vücuda katkısı olan fenolik bileşenler bulunmaktadır. Fakat bu bileşenler neticesinde ise yağ kendi içerisinde bakteri üretmeye ve küf organizmaları dediğimiz gıdalara zarar veren organizmaların üremesine sebep olur. Doğru bir şekilde muhafaza edilmemesi ile birlikte de yağınız ne kadar doğal olursa olsun kalitesini kaybetmeye başlar ve en sonunda yemeklerin tadını ve kokusunu değiştirir.

Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağı hem kozmetik hem de gıda sektöründe sağlık açısından uygun olduğundan dolayı sıklıkla tercih edilen bir üründür. Saçlardan, sindirim sistemine kadar vücudumuzun birçok alanında faydaları bulunmaktadır. Şimdi size bu faydalardan kısaca bahsedelim.

  • Kuru cilt tipine sahip kişilerde meydana gelen deri çatlamaları, döküntü gibi problemlerin azalmasına yardımcı olur, cildi besler ve nemlendirir.
  • Kuru bir saç tipine sahip insanların da sıklıkla kullandığı bir yöntemdir zeytinyağı. Bilhassa kuru saçlarda çok sık kırılmalar, elektriklenmeler, kepek gibi deri rahatsızlıkları da meydana gelebilmektedir. Zeytinyağı doğal ve besleyici özelliğinden dolayı saça maske olarak uygulayabilir ve sonuca oldukça şaşırabilirsiniz. Aynı ciltte olduğu gibi saçları da besler ve çok daha canlı bir görüntüye ulaşmasını sağlar.
  • Zeytinyağı tam bir sindirim sistemi dostudur! Öyle ki, çok sık kabızlık sorunu yaşıyorsanız veya hemoroid gibi rahatsızlığınız varsa yemeklerinizde kesinlikle zeytinyağı tüketmenizi öneriyoruz.
  • Zeytinyağı diğer yağ çeşitlerine nazaran oldukça doğaldır. Bu doğallığı ise kalp ve damar rahatsızlığı yaşayan kişilerin dahi zeytinyağı tüketmesine olanak sağlamaktadır.
  • Zeytinyağının antioksidan özelliği bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde vücuttaki zararlı etmenlerin dışarı atılmasını sağlar. Aynı şekilde kanser ve tümöre neden olan zararlı hücreleri de etkisiz hale getirebilmektedir.
  • Biliyorsunuz ki kalsiyum kemikler için oldukça önemli bir maddedir. Zeytinyağının içerisinde kalsiyum bulunmasa da, kalsiyumun daha kolay bir şekilde emilimini sağlamaktadır.
  • Zeytinyağı yine diyet programlarında rahatlıkla tüketebileceğiniz bir yağ türüdür. Kalori miktarı düşüktür ve kilo vermeye yardımcı olur.
  • Doğal zeytinyağının dinlendirici özelliği bulunmaktadır. Bilhassa boyun, baş, bacak gibi bölgelere masaj ile birlikte uygulandığında kişinin daha iyi hissetmesini ve dinlenmesini sağlar.

Doğal Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Aldığınız ya da alacağınız zeytinyağının doğal olup olmadığından emin değilseniz öncelikle koklamanızı öneririz. Doğal zeytinyağının kendine has ve kişiyi oldukça memnun eden bir kokusu vardır. Aynı zamanda zeytinyağından yarım çay bardağı kadar içtiğinizde boğazınız yanıyorsa buradan da doğal olduğunu hissedebilirsiniz. Keza bu yakıcılık içindeki önemli fenollerin hala canlı ve taze olduğunun bir göstergesidir.
Son olarak doğal zeytinyağını renginden de ayırt edebilirsiniz. Diğer yağlar gibi sarı değil, daha koyu yeşil bir renge sahiptir zeytinyağı. Fakat en anlaşılabilir özelliği, yukarıda da söylediğimiz gibi kokusudur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ