Beyaz Deri Koltuk Nasıl Temizlenir?

Beyaz Deri Koltuk Nasıl Temizlenir?

Beyaz deri koltuklar hoş ve zengin görünümü ile çok sık tercih edilmektedir. Ne kadar hoş görünse de beyaz deri koltukların kullanımı çok zordur. Beyaz deri koltuk kolaylıkla kirlenir ve oluşan lekelerin çıkarılması çok zordur. Beyaz deri koltuk nasıl temizlenir?

1-)Kullandığınız kimyasallara dikkat edin

Deri koltuklarda oluşan bazı lekeler sadece su ile çıkmaz çoğu zaman kimyasal madde kullanmak gerekmektedir. Ancak kullanılan kimyasalların çoğu deri koltuğa zarar verir. Bu sebeple deri koltuk temizlemede kullanacağınız kimyasallara çok dikkat edin. Çamaşır suyu, tuz ruhu gibi aşındırıcı maddelerden uzak durunuz. Deri koltuk temizleme için özel olarak yapılan kimyasallar piyasada bulunmaktadır, bu ürünleri tercih edin.

2-)Sudan olabildiğince uzak durun

Su bilinenin aksine deri koltuklara kimyasallar kadar zarar verebilir. Bu sebeple deri koltuklarınızı silerken olabildiğince az su kullanmaya çalışın. Su derinin kurumasına ve çatlamasına sebep olmaktadır.

3-) Alternatif Yöntemler

Beyaz deri koltuklarını silmek için her daim kimyasallara başvurmak zorunda değilsiniz. Evde bulunan malzemeler ile de deri koltuklarınızı temizlemeniz mümkün.

Bira çoğu kişinin aklına gelmese de deri koltukları muazzam temizleyen bir madde. Temizlemek için yumuşak bir beze az miktar dökünüz ve lekeli olan yeri yavaş yavaş fazla yıpratmadan siliniz.

Portakal, limon ve greyfurt gibi meyve asidi içeren meyveler ile deri koltukların lekeli bölgelerinin ovulması da kullanılacak bir diğer yöntemdir. Bu yöntem sonunca temiz yumuşak bir bez ile deri koltuğunuzu siliniz.

Beyaz kalıp sabunlar deri koltuklardaki lekeleri çıkarmak için kullanılabilir. Özellikle kokulu sabunların kullanılması lekenin çıkarılmasının yanında hoş bir kokunun kalmasını sağlamaktadır.

NOT: Bütün işlemleri gerçekleştirirken kullanacağınız bezler yumuşak olmalı ve deriye zarar vermemelidir. Tel gibi sert ve deriye zarar verecek malzemeler kullanmayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ