Bez Ayakkabı Makinede Nasıl Yıkanır?

Bez Ayakkabı Makinede Nasıl Yıkanır?

Bez ayakkabılar özellikle mevsim geçişlerinde sıklıklıkla kullanılan ayakkabı çeşitlerinden biridir. Sıcak yaz aylarında bile vazgeçilemeyen bu ayakkabılar bu kadar sık kullanılmasına bağlı olarak oldukça çok kirlenirler. Bütün tozu kiri üzerlerine çekerler. Şık ve rahat olmaları nedeni ile çoğunlukla tercih edilseler de temizlenmeleri zaman zaman o kadar kolay olmayabilir.

Bez oldukları için özellikle elde temizlemek oldukça zahmetli bir iş haline gelir ve makineye atıp yıkamak oldukça kolaydır. Ancak ayakkabıları makinede yıkamadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği takdirde ayakkabının zarar görme ihtimali ortaya çıkar ve bu can sıkıcı bir durum olur. Bez ayakkabılarınızın ilk günkü temizliğine kavuşması için yapmanız gerekenler oldukça basit ve bunun için sadece bir diş fırçası gerekli.

1-)Ayakkabıyı Hazırlayın

Burada yapılması gereken tek şey ayakkabıyı makineye atmak için uygu hale gelicek hazırlıkları yapmaktır. Öncelikle eğer ayakkabınız bağcıklı bir ayakkabı ise bağcıkları çıkarın. Makinede yıkama sırasında ayakkabının üzerindeki bağcıklar iyi yıkanmayabilir. Bu durum da bez ayakkabılarınızı yıkadığınızda istenmeyen bir durumun doğmasına sebebiyet vermiş olur. Bağcıklar dışında ayakkabınızın üzerinde çıkarılabilir herhangi başka bir kısım varsa o kısmı da mutlaka çıkarın.

2-)Kaba Temizlik

Tüm kirleri ile olduğu gibi makineye attığınız ayakkabınız istediğiniz kadar iyi temizlenmeyebilir. Bu nedenle kaba kirlerini önden temizleyerek makineye atmak en iyi sonucu almanızı sağlayacaktır. En iyi sonucu almak için bağcıklarını çıkardığınız ayakkabınızın tabanlarını birbirine vurarak tabanındaki kaba kirleri temizleyin. Ardından bir diş fırçasından yardım alarak tabanına yapışan kirlerden arındırın. Bu şekilde kaba temizliğini tamamladığınız ayakkabınız makinede yıkamak için hazır olacaktır.

3-)Makineye Atarken

Makineye atmaya hazır olan bez ayakkabınızın yıkanma sırasında hiç bir zarar görmemesini garanti altına almak için ayakkabı çantası varsa ayakkabı çantasına yok ise eski bir yastık kılıfı ya da eski bir perdeden hazırladığınız çanta şeklinde bir torbanın içine ayakkabılarınızı koyun. Bu şekilde sıkma programı devreye girdiğinde ayakkabınız zarar görmeyecektir. Benzer renklerde ayakkabılarınız varsa bu şekilde birlikte yıkayabilirsiniz. Ancak farklı renkleri birlikte yıkamak riskli olacaktır.

NOT: 30 derecen fazla sıcaklıkta yıkamayınız. Düşük devirlerde sıktırınız. Doğrudan güneşte kurutmayınız. Ayakkabınızın rengine uygun bir deterjan seçin. Aksi halde renginde değişmeler meydana gelebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ