Aynadaki Pas Lekesi Nasıl Çıkar?

Aynadaki Pas Lekesi Nasıl Çıkar?

Ayna hemen hemen her evde kullanılan evin daha aydın, geniş ve ferah gözükmesini sağlayan aksesuarlardan bir tanesidir. Aynalar farklı tarzlarda kullanılarak evlerde spordan, şık birçok farklı zevke göre kullanılabilirler.

Hemen hemen tüm aynalarda leke oluşumu gözlenir. Bu süre aynaların kalitesine bağlı olarak değişebilir ama er geç meydana gelmektedir. Oluşan lekeler genellikle çerçeveli aynalarda paslardan kaynaklı olarak meydana gelir.

Aynalarda oluşan pas lekelerini çıkarmak için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden sizin için en kolay ve pratik olanını seçerek uygulayabilirsiniz. Uygulamanın etkili olabilmesi için aşağıdaki yöntemlerde anlatılan her adımı harfiyen yerine getiriniz.

1-)Limon Kullanın

limon kullanın

Limon, içermiş olduğu asidik yapıdan dolayı aynadaki pas lekelerini kolayca çıkarabilmektedir. Aynadaki pas lekeleri üzerine limon suyu dökülerek ya da limon suyu ile ıslatılmış bir bez ile silinerek pas lekelerinden kurtulmak mümkün olmaktadır.

Limon ile pas lekelerini temizlemede direkt olarak limon da kullanabilirsiniz. Limonu ortadan ikiye bölerek pasların bulunduğu yerleri silebilirsiniz.

Bu işlemin daha güçlü bir şekilde etki etmesini istiyorsanız, bölmüş olduğunuz limonun üzerine bol miktarda karbonat dökünüz ve bu karbonatlı limon ile aynada oluşan pasları siliniz. Bu işlemden sonra mutlaka aynayı ılık su ile siliniz ve ardından beklemeden kurulayınız.

2-)Pas Sökücü Kullanın

pas sökücü kullanın

Pas, günümüzde birçok eşyada meydana gelen kimyasal bir olaydır. Genellikle metal ve benzeri yüzeylerin hava ile teması sonucunda meydana gelmektedir.

Piyasada birçok markaya ait kimyasal pas sökücüler bulunmaktadır. Bu ürünlerden herhangi birini kullanarak camlarda oluşan pas lekelerinden kurtulabilirsiniz.

Pas sökücünün iyi bir şekilde etki etmesi için konsantre bir şekilde uygulayınız ve uyguladığınız pas sökücü kimyasalı bir süre ayna üzerinde bekletin ve silmeyin. Bekleme temas süresini arttıracağından dolayı ayna üzerindeki pasların çok daha kolay ve hızlı bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır.

3-)Su ile Temizledikten Sonra Mutlaka Kurulayın

ayna-kurulama

Aynalarda oluşan pas lekelerinin daha hızlı bir şekilde artmasının bir diğer sebebi sudur. Su meydana gelen reaksiyonun daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır.

Pas lekelerini temizlemek için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın muhakkak kurulama işlemini gerçekleştirin. Aynı zamanda pas oluşumunu önlemek için de ıslanan aynaları hiç zaman kaybetmeden kurulayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ