Mercimek Çorbası Yanık Kokusu Nasıl Gider?

Mercimek Çorbası Yanık Kokusu Nasıl Gider?

Mercimek çorbasının dibinin hafif tutuşması halinde çorbada yanık bir koku meydana gelir. Çoğu zaman bu yanık kokusunu gidermek ile uğraşırken çorbanın tadında da değişiklikler meydana gelebilmektedir. Yanık kokusunu gidermek ve bunu yaparken de tadında herhangi bir değişikliğe izin vermemek adına bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Mercimek Çorbası Yanık Kokusu Nasıl Gider?

Mercimek çorbasında meydana gelen yanık kokusunu gidermek için aslında yapabileceğiniz çok fazla bir alternatif bulunmamaktadır. Eğer yeni yapmış olduğunuz bir çorba ise ilk olarak vakit kaybetmeden çorbayı başka bir tencereye aktarmanız, yanık kokusunu geçirmede size yardımcı olacaktır.

İkinci bir seçenek ise, çorbanın içine tadını bozmayacak miktarda baharat dökerek ya da servis esnasında üzerine süsleme amacıyla baharat dökerseniz de yine yanık kokusunu bastıracaktır.

Mercimek Çorbası Yapımı

  • Mercimeği pişirmeye başlamadan önce iyice temizlendiğinden emin olmalısınız.
  • İçine soğan doğrayabileceğiniz gibi, yaparken içine boyutu çok büyük olmayan bütün olarak soğan atabilir ve tadını daha da güzelleştirebilirsiniz.
  • İçerisine farklı sebzeleri blenderdan geçirerek ekleyebilir ve içerisindeki besin miktarını arttırabilirsiniz.

Mutfaktaki Yanık Kokusu Nasıl Gider?

Yemekleri ocakta unutup altının yanmasına ve tüm mutfağın belki de evin yanık kokmasına hepimiz bir kez şahit olmuşuzdur. Bu koku sadece pencereyi açıp havalandırdığınızda geçebilecek kadar basit bir koku olabiliyorken, yaptığınız yemeğe göre de daha yoğun ve kalıcı bir koku olabilmektedir. Bu kokulara müdahale ederken kullanabileceğiniz yöntemlerden kısaca bahsetmemiz gerekirse;

1-)Kahve Kokusu

Parfümcülerin de sık sık kullandığı kahve, hem kendi kokusunun yoğunluğundan hem de koku emici özelliği bulunmasından dolayı sık sık tercih edilen bir alternatiftir. Burada ise mutfağınızda ağır bir yanık kokusu var ise mutfağın birkaç noktasına fincan içinde kahve bırakarak kokunun emilmesini ve yanık kokusundan ziyade etrafa kahve kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.

2-)Karbonat

Karbonatın kendi kokusu pek olmasa da, koku emici özelliği herkes tarafından bilinmektedir. Türk kahvesinde uygulamış olduğunuz yöntemi yine karbonat içinde kullanabilirsiniz. Yanık kokusunun büyük oranda kaybolduğunu göreceksiniz.

3-)Pencere Açın

Özellikle yemeğin yapım aşamasında pencereyi açmanız hem yemek kokusunun eve yayılmasını önleyecektir, hem de yanık olma durumunda vakit kaybetmenize engel olacaktır.

4-)Oda Parfümü

Yine yanık kokularına oda parfümü ile müdahale edebilirsiniz fakat dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı vardır, parfümü sıkmadan önce muhakkak mutfağınızı havalandırmanız gerekmektedir. Aksi taktirde yanık kokusuyla oda parfümü kokusu birleştiğinde daha ağır bir koku oluşmasına neden olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ