Dar Gelen Kumaş Pantolon Nasıl Açılır?

Dar Gelen Kumaş Pantolon Nasıl Açılır?

Neredeyse her erkeğin, kendisini içinde şık ve rahat hissettiği en az bir adet kumaş pantolonu vardır. Fakat bir süre sonra aşınma, kilo alma veya başka sebeplerden dolayı kumaş pantolonlar dar gelmeye başlar. Ama endişelenecek bir durum söz konusu değildir. Eğer en sevdiğiniz kumaş pantolonu çöpe atıp, yeni bir pantolon almak istemiyorsanız işinize yarayacak birden fazla çözümle pantolonunuzu bir veya iki beden daha genişletebilirsiniz.

Dar Gelen Kumaş Pantolonun Kemerini Genişletme

Eğer kumaş pantolonunuzun arka iç kısmında genişletme payı var ise dikiş makinesiyle veya elle dikerek pantolonunuzun belini 1-2 beden genişletebilirsiniz. Öncelikle pantolonun dikişlerini sökerek işleme başlamalısınız. Sökme işlemine pantolonun kemer geçirilen bölgesinde tam ortada kalan bandı sökmekle başlayın.

Bandı söktükten sonra iç kısımda, pantolonun belini gövdesiyle birleştiren astar kapama dikişi diye adlandırılan yeri de orta kısımdan yaklaşık bir karış sökmeniz gerekecek. Sökme işlemi bittikten sonra kumaşı içten dışa doğru çevirin.

Böylece pantolonunuzun iç kısmındaki boydan boya genişletme payını dikişe hazır hale getirmiş olacaksınız. Kumaşın uçları üst üste gelecek şekilde yukarıdan aşağıya doğru dikin. Dikiş işlemi bittikten sonra pantolonu ters çevirip dışta kalan eski dikişi, kumaşa zarar vermeden sökmeye başlayın.

Sonrasında ütü yardımı ile pantolonun iç kısmındaki dikiş izlerinizin üzerinden geçin. Bunu yapar yapmaz pantolonunuzun iç kısmından söktüğünüz astar kapama dikişini tekrar aynı çizgiden dikin. Son olarak da kemer kısmından söktüğünüz bandı yerine dikin. Böylece kumaş pantolonunuz 1-2 beden daha genişlemiş olacak. Ve kimse bunu fark etmeyecek!

Genişletme Payı Olmayan Pantolonu Genişletme

Eğer pantolonun iç kısmında genişletme payı bulunmuyor ise durumu biraz daha ilginç hale getirip yeni fikirler deneyebilirsiniz. Eğer kumaş pantolonunuzun iç kısmındaki astar veya ceplerinizin iç kısmındaki astar pantolonla aynı renkteyse şanslısınız demektir. Pantolonunuzun görünmeyen kısmında bulunan astarları işe yarar hale getirebilirsiniz.

Öncelikle yaklaşık 3 parmak ölçüsünde bir astar kesin. Pantolonunuzun arka kısmında tam ortada bulunan dikişi makasla kesin. Fazla kesmemeye dikkat edin. Sadece kemer bölgesini kesmiş olun. Kestiğiniz bölümü ellerinizle açtığınızda pantolonun kemerinde üçgen şeklinde bir boşluk belirecektir. Bu üçgen kısma pantolonun iç kısmından kestiğiniz, pantolonla aynı renkte olan astarı güzelce dikin. Böylelikle pantolonu bir beden genişletmiş olacaksınız.

Ekstra Bir Çözüm Önerisi!

Diyelim ki pantolonun genişletme payı yok, içinde işimize yarayabilecek pantolonla aynı renkte bir astar da yok, bu durumda farklı bir yöntemle pantolonun belini genişletebilirsiniz. Bu yöntemde pantolonunuzun kemer kısmında bulunan bantlar sizin kurtarıcınız olacak. Eğer bantlar kalınsa sonuç daha da iyi olacak.

Öncelikle her bir bandı tek tek sökün. Söktüğünüz bant sayısıyla aynı olacak şekilde pantolonun kemerini kesmeye başlayın. Önceki yöntemde de dile getirdiğimiz gibi fazla kesmemeye dikkat edin.

Kemerin gövdeyle birleştiği noktada kesmeyi bırakın. Kesim işlemi bittikten sonra kesilen yerlere tek tek kemer bantlarını yamalayın. Böylece 5-6 kemer bandını yamalayarak, pantolonunuzda 1-2 beden genişlemiş bir bel elde edeceksiniz. Fakat bu işlemi yaptıktan sonra bantları yamalamış olduğunuz için pantolona kemer takamayacaksınız. Eğer bunu göze almıyorsanız, bu yöntemi kullanmanızı tavsiye etmeyiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ