Diş Etine Bastırınca Ağrıyor

Diş Etine Bastırınca Ağrıyor

Diş etine bastırıldığında ağrıyor ise bu durum diş ve diş etinizde bir problem olduğunun göstergesi olabilir. Özellikle bastırınca oluşan ağrılar tedavi edilmez ise bir süre sonra bastırılmadan da kişinin o bölgede ağrı hissetmesine sebep olabilmektedir. Özellikle iltihap kaynaklı durumlarda bu aşama çok hızlı bir şekilde meydana gelebilmektedir.

Diş Etinin Ağrımasına Neden Olan Faktörler Nelerdir?

Diş Eti İltihaplanması

Diş etine bastırınca sızlama şeklinde meydana gelen ağrıların bir çoğu diş eti iltihaplanmasından dolayı oluşabilmektedir. Bu durumda iltihap daha yeni oluşmaktadır ve diş etinin o bölgesinde baskı hissedildiğinde kendini göstermektedir.

Oluşan bu iltihap bir süre sonra büyüyebilir ve diş etine baskı uygulamadan da ağrı oluşumu gözlenebilir. Diş etinde oluşan bu ağrılı duruma ileri ki evrelerde gözle görülür bir şişlik de eşlik edebilir.

Diş Çürükleri

Diş çürükleri, diş etinde ağrı oluşmasına sıkça sebep olan bir problemdir. Meydana gelen çürükler çoğu zaman gözle görülür boyut alıncaya kadar sadece temas halinde sızlar ve ağrı oluştururlar. Bu durum çoğu zaman diş eti hastalıkları ile karıştırılmaktadır.

Oluşan ağrının daha şiddetli bir hal almaması için kısa süre içerisinde o bölgedeki çürüğün temizlenmesi gerekmektedir.

Diş Eti Hastalıkları

Diş eti hastalıkları çevresel faktörlerden kaynaklı olarak sıkça meydana gelebilmektedir. Özellikle yeterince ağız ve diş sağlığına dikkat etmeyen kişiler için bu sorun kaçınılmaz bir sondur.

Diş etinde meydana gelen rahatsızlıklar kronik hastalıklardan kaynaklı da oluşabilmektedir. Özellikle;

  • Kronik karaciğer hastalığı olan kişilerde,
  • Böbrek problemi yaşayan kişilerde,
  • Ciddi zehirlenme geçiren kişilerde,
  • Şeker hastalarında bu durum çok sık gözlenmektedir. Kişi oluşan şikayetlerin daha da artmasını beklemeden doktoruna giderek durumu anlatmalı, gerekli tedaviyi hemen görmelidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ